Denne familien har Mummihuset i hagen

I hagen til Tina og Tore Lindgjerdet står det et ganske så uvanlig lekehus – nemlig Mummihuset. Sammen med to små døtre har de bygget det helt selv.

I en hage i Lesvik står det et nokså uvanlig hus.

Det har åtte kanter, er knallblått, har spisst tak og et gjerde pyntet med små rare vesener. Familien Lindgjerdet har nemlig Mummihuset i hagen!

– Ideen om Mummihuset kom da vi begynte å snakke om å bygge et lekehus i hagen for barna, sier Tina Lindgjerdet til Viivilla.no.

– Jeg kom med det som forslag til mannen min, ettersom hele familien har hatt interesse for serien. Da jeg luftet ideen for barna ble det bestemt at det var akkurat et Mummihus vi skulle ha.

Foto: Tina Lindgjerdet

 

– Moro for store og små

Det lille lekehuset på seks kvadrat består av en vanlig etasje samt en hems.

For at barna Linnea og Mia skal kunne benytte huset hele året er det isolert og det er lagt inn strøm. Veggene inne er ferdigmalt panel og på gulvet ligger det laminat. Inne i huset har Tina pyntet opp med lyst og lekent interiør.

På gjerdet rundt huset henger det ti figurer: Mummipappa, Mummimamma, Mummi, Hufsa, Snoken, Snusmumrikken, Lille My, Stinky, Sniff og Snorkfrøken.

Den lille familien på fire har laget hele huset helt selv. Det tok dem litt over ett år, mye grubling, prøving og feiling og kostet i overkant av 60 000 kroner.

Ettersom huset er under 15 kvadrat slapp de å søke kommunen.

– Prosessen med å bygge lekehuset har vært arbeidsom, men også moro for store og små. Barna har alltid fått komme med sine ideer og tanker om hvordan ting skal være, sier Tina.

Foto: Tina Lindgjerdet

Populært i bygda

Etter at huset stod ferdig for drøyt en uke siden har huset blitt en attraksjon i nærområdet.

– Folk i bygda har gitt oss mye positive tilbakemeldinger på dette. De synes det er morsomt at en historie som er så gammel fortsatt er populær etter så mange år, sier hun.

Selv er de også svært fornøyde med resultatet.

– Barna er blitt veldig glad i huset og bruker mye tid i det. Vi synes også det ble mye bedre enn hva vi så for oss da vi startet.

Familien gleder seg til å bruke huset i sommer.

– I sommer har vi planer om å bruke huset til filmkvelder, overnattingsturer og masse lek. Her er alle barn velkomne! sier Tina.

Dette er Tina og Tores tips til dem som vil bygge et annerledes lekehus:

– Planlegg nøye.
– Bestem dere på forhånd for budsjett.
– Vær klar over at ting tar tid og at ikke alt er fort gjort.
– Det kan være lurt å ta seg fri og finne på noe annet i perioder, så man ikke går lei.

Få tips til flere kreative prosjekter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Foto: Tina Lindgjerdet

Foto: Tina Lindgjerdet