Boligstyling lønner seg ved salg av bolig

Når du har bestemt deg for å selge boligen din er det smart å bruke boligstyling slik at du kan få hjelp til å selge en boligdrøm.

Boligstyling lønner seg ved salg av bolig

−Ta på alvor at du faktisk skal i gang med boligsalg. Bruk også god tid på å rydde og vaske. Det er viktig at boligen fremstår som skinnende ren, og at mange løse småting er ryddet vekk dermed fremstår boligen din mest mulig luftig, sier boligstylist Hilde Josdal i Rom for Rom.

Man kommer langt med litt maling, ommøblering, og boligstyling

Slik så kjøkkenet ut før stylingen. Foto: Rom for Rom

−Det lønner seg sjelden å gjøre omfattende oppussingsarbeid før et salg, man kommer langt med litt maling, ommøblering, og boligstyling med tilføring og utrenskning av gammel nips. Om boligen er et oppussingsobjekt er det lurt å være ærlig om den saken. Noen er kun på jakt etter slike objekter, og da lokker man best til seg til de rette kjøperne ved å være ærlig.

 Mange legger stor vekt på at stuen skal være i orden, men det er vel så viktg at kjøkken, bad  og soverom  fremstår som delikate slik at kjøper får den gode magefølelsen. Nye og litt eksklusive håndklær på et bad gjør seg godt. Det er ofte de små  tingene som teller.

Etter å ha ryddet, vasket og fjernet unødvendige ting, kommer man til det punkt der man kan tilføre boligen noe nytt med boligstyling, slik at man får forsterket et uttrykk.

  • Selv en helt tom bolig kan få et stilig uttrykk med de rette møblene og tilbehør som skaper god stemning. 
  • Store gjenstander, gjerne ruvende vaser, lekre puter og pledd gjør at rommene får et  mer innbydende uttrykk.
  • Skarpe farger bør unngås, behagelige valører gir mer ro og harmoni i rommet.
  • Friske blomster og stearinlys skaper alltid god stemning og bør derfor være en selvfølge når boligen skal vises frem for aktuelle kjøpere, sier Liv Ellefsen.
Stuen før den ble stylet.

Stuen før den ble stylet. Foto: Rom for Rom

Leie av møbler

−Jeg tilbyr boligstyling og skreddersyr møblering til alt fra eneboliger til en liten ettroms leilighet både med og uten møbler, sier Hilde Josdal i Rom for Rom.

−Møbler som er satt inn i boligen kan stå i seks uker.  Det er en garanti vi gir alle våre kunder og som kan være en trygghet for boligselger. For en treroms bolig koster det om lag 14 300 kroner inklusiv moms å benytte boligstylist. Da tar vi med alt fra store møbler til blomster og stearinlys.

Å selge en bolig som er helt tom for møbler, gjør at man fort opplever boligen som kald og upersonlig. Det er ofte bare de mest kreative som kan kle på tomme rom  med møbler i sitt indre og se for seg hvordan boligen kan bli på sikt. De aller fleste lar seg  rive med av gode interiørstemninger, derfor er boligstyling av høy verdi , mener Hilde Josdal.

I dagens hete boligmarked er det om å gjøre å skille seg positivt ut for å få maks uttelling ved et boligsalg.

Stue etter styling. Foto: Rom for Rom

Priser:

Rådgivningstime hos Rom for Rom for leilighet/enebolig, koster fra  1 390 kr,  inklusive mva

Pris for tilsendt rapport, ca kr 750 inklusive mva. avhengig av hvor omfattende rapporten er.

Priser som her er oppgitt er veiledende priser hos Rom for Rom. Prisene varierer noe fra firma til firma.

Prisen for boligstyling på en 3-roms leilighet, fra kr 14 300 inkluderer alt arbeid i forbindelse med planlegging, montering, transport, møblering og styling. Fotograf utgifter kommer i tillegg.

Før

Soverom etter bilde

Etter