6 gode grunner til å ha gardiner

Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

Den nakne, kalde interiørtrenden er på vei ut, og tilbake kommer de hyggelige og varme hjemmene. Med dette er gardiner igjen et prioritert innslag, det være seg lystette gardiner på barnerom eller solskjermende gardiner på stua.

Men hvis du er i tenkeboksen om hvorvidt gardiner passer for deg, skal du her få 6 gode tips til hvorfor gardiner er godt å ha.  

1. Gardiner stenger sola ute

Gardiner du kan trekke for, gjør det mulig å stenge sola ute når det er ønskelig. Det er fint å kunne justere og bestemme selv hvor mye dagslys som skal slippe inn i rommet

2. Gardiner demper støy

Ønsket om mindre romklang er en av grunnene til at flere gjerne henger opp gardiner i dag. Gardiner er og blir en veldig effektiv støydemper. (Foto: Getty Images)

3. Gardiner varmer 

I tillegg til å gjøre rommet lunere og varmere rent estetisk, skjermer gardiner også mot faktisk kulde og trekk fra vinduene. Og i dette kalde landet kommer det godt med!

4. Gardiner er dekorativt

En åpenbar grunn til å henge opp gardiner, er at det er dekorativt og estetisk pent å se på. Tekstiler kan binde sammen interiøret, og gardiner kan få det til å føles litt mer eksklusivt ut (Foto: Getty Images).

5. Gardiner skjermer mot innsyn

Med store vindusflater og tett mellom boliger, kommer gardiner godt med hvis du ikke vil sitte på utstilling i din egen stue. Og det er det vel ingen som vil? Gardiner kan da skjerme godt for innsyn.

6. Gardiner gjør rommet lunere

Mange ønsker en lun, hyggelig følelse hjemme. Og da er gardiner i vinduene et «must».


Gardiner kan være svært dekorative, og ha stor betydning for oppmykningen av et rom (Foto: Intag).

 

Kilde: IFI.no
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!