Innredningstrender: Disse 3 vil du se i 2023

Farger, bærekraft og selvforsyning vil stå sentralt i boligene våre i 2023. Bo Bedres sjefredaktør Erik Rimmer forklarer her hvorfor og hvordan.

Innredning 2023

Inflasjon, krigen i Ukraina og global oppvarming er svarene. Umiddelbart skulle man ikke trodd at verdenssituasjonen vil ha en stor innflytelse på innredningstrender i 2023. 

Men, ifølge Bo Bedres sjefredaktør Erik Rimmer, blir dette året hvor krisene kommer til å gjennomsyre alt innen interiør. 

Og med 27 års erfaring fra Danmarks ledende boligmagasin vet ‘Mr. Bo Bedre’ hva han snakker om.

– I all beskjedenhet har jeg sett mange innredningstrender komme før de var her. En krig relativt nær oss er et vendepunkt, og det er den type ting som gjør at folk samles rundt det som virkelig betyr noe. Her kommer vi ikke utenom at hjemmet er utrolig viktig for oss, sier Erik Rimmer.

Bo Bedres sjefredaktør spår totalt tre innredningstrender som vil gjenspeiles i 2023. De vil påvirke alt fra farger til møbler – til og med hagen din.

1: Hjemmet ditt vil se ut som en godteributikk

Mens nyhetene fra den store verden kan virke grå og truende, vil innredningen trekke i motsatt retning. 2023 vil dermed by på helt nye farger, spår Erik Rimmer.

Interiørtrender
I krisetider vil folk søke etter de lyse og deilige pastellfargene, slik som danske designer Helle Mardahl står for i sine verk.

– I krisetider har man alltid svart med farger. Alt det verden ikke er, får vi frem i tingene vi omgir oss med. Derfor ser vi en eksplosjon av farger. Noen ganger er det som å gå inn i en godteributikk, hvor fargene nesten er de samme som du finner i godteposen. 

Dette vil vi se spesielt i form av pastellfarger kombinert på spennende måter, forutser sjefredaktøren:

– Trygghet og livsglede betyr også å ha noen varme farger rundt seg. Det trenger ikke være så komplisert. Det kan jo for eksempel være at en rød sofa gjør det mulig å tåle krisestemningen.

2: Møblene dine blir bærekraftige

Tidens trender er også i tråd med den globale oppvarmingen, og derfor vil flere ta bærekraftige valg når de innreder boligen. Man kaster for eksempel ikke bare det arvede møblementet, men revitaliserer det med et nytt trekk eller en frisk farge. Kun kreativiteten setter grenser.

Folk blir også mye mer bevisste på å investere i godt håndverk laget av mennesker og ikke maskiner.

– Vi begynner å spare sammen til stoler som holder litt lengre. Unge forbrukere i dag fokuserer mye mer på hva som allerede finnes. Har verden behov for flere stoler? Og det har vi vel egentlig ikke, forklarer Erik Rimmer.

Bærekraftig møbler
Den såkalte R.U.M-stolen fra danske designer Wehlers er fremstilt av gjenbrukte materialer.

Med det sagt, så betyr ikke det at vi aldri kjøper nytt. Men, det bærekraftige vil alltid lure i bakgrunnen. 

– Til Bo Bedres siste prisutdeling ga vi for eksempel den grønne prisen til Wehlers, hvilket hadde designet en stol av gjenbrukte plastmaterialer. Alt fra fiskenett til avfall fra gamle datamaskiner har blitt brukt til å fremstille den stolen, sier Erik Rimmer.

3: Hagen din er ikke bare til pynt

Forskjellige drivhus til din hage
Foto: Getty Images

Hvis du enda ikke har innredet utearealene med en kjøkkenhage hvor du kan dyrke gulrøtter eller så dine egne poteter, er 2023 det riktige tidspunktet å gjøre det på. Kriseøkonomi har nemlig alltid hengt tett sammen med det å være selvforsynende. 

– Det blir utrolig stor etterspørsel etter både frø og på gode råd til hvordan man dyrker alt fra gulrøtter til kål, slik at du er selvforsynende helt frem til julaften neste år. Det er en skikkelig kriseøkonomi-ting som faktisk allerede startet under korona, forteller Erik Rimmer. 

Ifølge den danske boliginnrednings-kongen er drivhus rett og slett veldig moteriktig. 

– Det er kanskje en av de aller største trendene akkurat nå. Det er en holistisk tankegang, hvor vi ser oss selv som del av en helhet, og hvor hagen også skal innredes med kjøkkenhage og et drivhus istedenfor å bare å bare bestå av en gressplen.