Slik fjerner du vanskelige flekker fra gulvet

Mye god drikke og fet mat i jula byr på utfordringer for gulvet. Vi viser deg hvordan du blir kvitt de verste flekkene.

Jula er en utfordrende tid for hjemmet. Det skal vaskes og strykes, fikses og ordnes, og man har kanskje fler gjester på besøk i desember enn hva man har resten av året.

Det er derfor stor sannsynlighet for at gulvet får seg en påkjenning, fra stiletthæler til vinsøl. Dette er gjerne skrammer og flekker som er til stor frustrasjon dagen der på og som er vanskelig å fjerne.

Vi har derfor satt opp en liste over hvordan du enkelt blir kvitt de verste skadene på gulvet etter juleselskapet.

1. Merker etter sko og stiletter

Glemte du å be gjestene ta av seg skoene og sitter igjen med merker og striper på gulvet? Hvis merkene ikke er for dype kan du få treet til å reise seg igjen ved å fukte en klut og legge det over hullet.

Stryk så kluten lett med dampstrykejern. Dampen gir ekstra fuktighet til treet.

2. Rødvinsflekker

Rødvinsflekker er enhver huseier sitt mareritt. Men heldigvis går det an å gjøre noe med det! Dekk flekken med et tykt lag glycerin og legg en bomullsklut over.

Dekk over med plast og vent i ca 12 timer. Når du fjerner kluten vil den ha trukket rødvinsflekken til seg. Vask av området med oppvaskmiddel blandet i lunkent vann.

3. Flekker fra fet mat

Fettflekker er først og fremst et problem for ubehandlede tregulv, men det kan fikses!

Bland ca fem liter vann med 1 dl såpespon og pisk det godt til såpen er oppløst. Smør blandingen på fettflekken og la det ligge i noen minutter. Skrubb med børste og tørk av med vann.

Kilde: Gulvprodusenten Pergo

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!