Slik beskytter du parkettgulvet i gangen mot snø

Snø ute kan fort bety snø inne. Det liker ikke tregulvet. Her får du vite hvordan du beskytter parkettgulvet mot snø.

Teknisk konsulent hos Tarkett, Kent-Ove Stenberg, forklarer hva som skjer dersom du gjentatte ganger utsetter gulvet for kraftig «snøvær».

Svart varseltegn

– Lar du fuktige sko bli stående på eikeparketten over tid, kan du oppleve at den får svart misfarging. Det er et varsel om at gulvet mistrives. Selv om gulvet er lakkert, er det ikke tett. Etter hvert vil fuktighet kunne trekke ned i gulvet og det vil begynne å svelle. I verste fall må du skifte ut det gulvet som er skadet, sier han.

Tørk, puss og behandle

Men selv om du skulle få misfarging og svelling, kan det ifølge gulveksperten fortsatt være håp.

– La gulvet tørke skikkelig. Så forsøker du å skrape eller pusse lett for å fjerne misfargingen. Deretter setter du inn det aktuelle området med ny overflatebehandling. Lar misfargingen seg ikke fjerne, er det som regel bare bordbytte som er løsningen, sier han.

Løsningen ligger på gulvet

Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring mener det finnes en god løsning på problemet.
– Sørg for å ha matter som suger opp fukten skikkelig. En matte med tett bakside er det eneste som beskytter gulvet mot fukt og smuss, sier hun.

Mindre renhold

Hun mener vi kan legge dørmatter både utenfor og innenfor inngangsdøren for å sikre rommet mot uønsket fukt.

– Poenget er å bli kvitt mest mulig fukt før du går inn. Har du matter inne vil du også slippe å vaske gulvet så ofte, sier hun.

Glatte gulv

Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim mener oppsugingsmatter også beskytter helsen.

– Fuktighet gjør gulvet glatt og farlig å gå på. Dessuten sliter grus, sand og småstein på overflaten og kan gi stygge riper og hakk, sier han.

Kilde: ifi.no
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!