Massivt Eikegulv – supert som stuegulv

I nybygget hus på Nordstrand i Oslo får gulvet spille førstefiolin i interiøret. Her er ingen tepper, bare store åpne gulvflater som innbyr til behagelig romfølelse. Få, utvalgte møbler stjeler heller ikke oppmerksomheten vekk fra det gyldne eikegulvet, som er en nytelse å se på og gå på.

   
bildetekst
Lune høstfarger på møbler er et stilsikkert valg til det gyldne eikegulvet. Sofa kommer fra Østlyngen i Oslo. Salongbord og stoler kommer fra Paulsen, i Møllergata i Oslo. Hvit lampe er fra Lysverket i Oslo.

Huset til Brit Sommerstad ligger på et høyde-drag med panoramautsikt over Oslofjorden. Lyset strømmer inn fra mange og store vinduer. Her er luftig atmosfære med hvite veggflater. Kunsten å få interiøret til å virke lunt i denne opplyste katedralen er oppnådd med det massive eikegulvet. Det er umulig å unngå  å bli fascinert av det levende lysspillet i treverket når solen kaster sine stråler inn gjennom vinduene. Også på mørke høstkvelder, når lyset fra peisen gløder i rommet, skapes det vakre fargevalører i tregulvet.

– Vi er strålende fornøyd med gulvet vårt, sier fru Sommerstad. Gulvet er levert ferdig oljet, for at det skal beholde sin gyldne glød. Bordplankene i dette eikegulvet er bredere enn ordinære parkettgulv, og det gir huset et mer landlig preg. Brede gulvbord minner litt om gamle bondestuer, og her skaper dette en utsøkt kontrast til det funkispregede og moderne byggverket. Massiv eik får deg dessuten til å føle at du går på et stykke ekte natur. Husets vertinne trives med høst fager året rundt, både på møbler, tilbehør og ikke minst i fargevaløren på gulvet som minner henne om okergule høstblader.

Smarte tips for gode undergulv

  • Bjelkelag og stubbloft kan erstattes av Leca byggplank. Dette gir god isolasjon, den er brannsikker og effektiv å legge.
  • Som vindsperre i bjelkelag og skrå himling kan man bruke Hunton-produkter.
  • For å dempe lyd og for å isolere mot kulde kan Hunton parkett -underlag brukes, som er 6 mm lydplater med navnet silencio.

Fakta om eikegulvet

  • Importør Junckers Norsk A/S, tlf: 23 246580, www.junckers.no
  • 20,5 mm tykkelse.
  • Massiv eik er ekte tvers igjennom og veier 18 kg per kvm.
  • Massiv eik gir god lyd i rommet.
  • Kan legges rett ned på bjelkelaget og tåler de fleste gulvvarme-produkter.
  • Kan leveres ferdig behandlet, oljet eller lakket.