Hardt og lettstelt eller mykt og behagelig

Du står og går på det hver dag. Hjemmets trivsel påvirkes i stor grad av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv. Det er mye å ta hensyn til når du skal velge gulvkledning. Vi gir deg svar på mange av de spørsmålene du måtte ha.

Vi har ulike krav til hva vi ønsker å gå på. Noen legger vekt på mønstre og farger, andre slitestyrke og holdbarhet. Noen ønsker harde gulv som er slitesterke og lettstelte, andre ønsker seg et mykt gulvbelegg som er lunt og behagelig. Allergikere nyter godt av at harde gulv gir et enkelt og effektivt renhold med dertil reduserte støvplager, mens andre av oss prioriterer komforten ved å gå rundt på et mykt og varmt underlag en tidlig søndag morgen. Uansett så er valget ditt. Vi har sett nærmere på de to hovedgruppene.

Harde gulv
Parkett er tidløst og vakkert, samtidig som det er svært slitesterkt og lettstelt. Dette er nok også hovedgrunnen til at parkett foretrekkes av stadig flere, ikke minst i rom med stor trafikk. Selv om parkett tradisjonelt har vårt foretrukket i stuen, er det like naturlig å legge parkett i gangen, på kjøkkenet eller i soverommet. Heltregulv er gulv med tradisjoner, hvor furu i dag er den dominerende tresorten. Gran og furu har vært mest brukt. Bjørk og eik er eksempler på dekorative alternativer, mens trenden er at lauvtresortene er på vei tilbake. Laminatgulv er et annet hardt gulvalternativ. Et laminatgulv gir deg store variasjonsmuligheter, og du kan velge fra et stort antall dekorer og kombinasjoner. Et laminatgulv kombinerer det beste av tregulvets utseende med en supersterk kjerne og en meget slitesterk overflate.

Myke gulv
Ingen andre gulvbelegg gir så mange valgmuligheter med hensyn til farge, mønstre og overflatestruktur. Det finnes myke gulvbelegg for enhver smak og til nesten alle formål. Heldekkende tepper er et godt alternativ som gulvbelegg. Det er mykt, lunt og behagelig, samtidig som det er sklisikkert og støydempende. Et nytt teppe skal støvsuges fra første dag det legges på gulvet. Det forhindrer at skitt arbeider seg ned og skader fibrene. Ved regelmessig og grundig støvsuging forlenges teppets levetid. Vinylgulv er rimelig, enkelt å legge, slitesterkt og lett å holde rent. Korkfliser er et produkt fra barken på korkeika. Korkens helt spesielle egenskaper gjør at man får et mykt, varmt og behagelig gulv å gå på. Korkfliser har også gode trinnlyddempende egenskaper. Flisene leveres ferdigbehandlet med et toppsjikt og har som regel en solid slitasjegaranti- gjerne 10 år.