Det perfekte gulvet for snø og skistøvler

Hardt gulv og glatte skisko kan være en farlig kombinasjon. Men med dette gulvet kommer du trygt inn døra.  

Å legge et teppe rett innenfor døren høres kanskje ikke ut som noen super idé, men her snakker vi ikke om noe vanlig teppe. Nei, dette afterski-teppet er et spesialteppe som tåler harde støveltråkk, slaps, søle og mer til.

Men det er egentlig ikke et teppe. Det er mer en hybrid mellom er teppe og et vinylbelegg, eller et tekstilgulv, om du vil. For dette gulvet har slitestyrken og holdbarheten som et vinylgulv, komforten og sklisikkerheten til et teppe, og det kan vaskes med vann.

Det perfekte «afterski-gulvet»

– Dette er en problemløser for gulv der mange tråkker inn med snø. Det er slike gulv de bruker på skidestinasjonene som Hafjell, Trysil og Geilo. Og når det funker der, funker det de fleste steder, sier Gunni Marie Blunck fra Forbo Flooring.

Korte fiber rett til værs

Gulvmaterialet hun snakker om heter Flotex. Det har korte nylonfibre som står rett opp og en underside som er vanntett. Med denne sammensetningen kan vann og væske enkelt tørkes opp fra teppet, og smuss kan om nødvendig skrapes bort.

– Alle som har vært på afterski, vet at gulvet på slike steder må tåle harde trøkker og mye søl, sier Gunni Marie Blunck. 

Men dette gulvet tåler altså tråkk fra harde støvelsåler og søl av alsens slag. Flotex kommer på rull i to meters bredde, eller som plank. Det finnes i et utall farger og mønster.

Kilde: IFI.no
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!