Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Derfor velger vi fliser i gangen

Inngangspartiet, gangen eller entreen skal tåle litt mer en andre rom i huset. Det er her vi hver eneste dag går inn og ut med både sko og andre ting som følger med. I et land der sesongene også skifter skal gjerne gulvet akkurat her også tåle at det kommer både grus, gjørme, gress, vann og snø. Da er det utrolig smart å velge et gulvbelegg som både er hardt og holder til litt. I en pressemelding fra IFI remser de opp hvilke fordeler fliser har og hvorfor vi ofte velger det i gangen. 

Enkel rengjøring

– Keramiske fliser er nærmest umulige å slite ut. De er også enkle å rengjøre. Keramiske fliser tåler vann. Derfor egner de seg svært godt i en entré som må tåle alt fra søle og snø til våte klær og sko, sier teknisk sjef hos Norfloor, Geir Sørensen.

Keramiske fliser er nærmest umulige å slite ut.
Fliser med naturlig steinuttrykk og store flater. 

Tåler det meste

Han mener vi bør velge kvalitet når vi først skal legge fliser i et rom som med mange funksjoner.

– Ved å velge en porcellenatoflis vil du få en sterk flis som tåler det meste. I entreen ville jeg også valgt en flis som er rektifisert. Da er det lettere å få jevne og smale fuger. Bruker du epoxy fremfor sement som fugemasse, vil du også unngå at smuss trekker ned og skaper misfarging. 

Gulv som varer

Også Henrik Andersson hos gulvprodusenten Golvabia mener fliser er et perfekt valg for aktive folk som krever mye av gulvet sitt.

– Ønsker du en ekstra motstandsdyktig og sterk flis, bør du velge granittkeramikk. Kjøp kvalitet og vær sikker på at du får et gulv som varer, sier han.

Personlig stil

Andersson mener også mulighetene er mange dersom du vil skape et personlig rom i entreen.

– Utvalget innen design og formater er nærmest ubegrenset. Ikke la gangen bli en kjedelig sluse ut og inn av huset. Velg et spennende design, sier han. 

4 tips til deg som skal legge keramiske fliser i entreen:

  1. Velger du grå fliser blir smuss mindre synlig. 
  2. Store, kvadratiske fliser gir færre fuger. De vil også få rommet til å se større ut. 
  3. Fliser som er rektifiserte er enklere å legge med smalere fuger. 
  4. Velg fliser med mye sjattering for å gi liv til gulvet.

 

Les også: 16 inspirasjonsbilder til hvorfor du bør velge mikrosement