Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt hvis du skal legge nytt gulv

I juni, juli og august er det mange som maler fasaden, beiser terrassen og ordner i hagen. Men det er også mange som benytter tiden til å pusse opp inne. Og har du planer om å legge nytt gulv, er det mye som taler for å sette i gang snart.

– Det stemmer. De varme månedene er ikke bare perfekte for å gjøre arbeid ute på huset. Faktisk er det en ideell tid for å få gjort noe inne også. Særlig er sommeren gunstig for gulvlegging, sier Sofie Linge hos Pergo i en pressemelding fra ifi.no

Bedre tid og bedre råd

Om sommeren har vi ofte bedre tid enn ellers, både med tanke på ferie og fordi dagene er lengre og lysere. Da blir tidsrommet for når det er gunstig å drive med oppussing forlenget. I tillegg til at de fleste av oss har bedre tid, får mange også bedre råd.

Feriepengene kommer inn på konto og mange av oss får penger igjen på skatten i disse tider, og det kommer jo veldig godt med når du skal pusse opp. 

Det er mange fordeler med å legge gulv i de varme sommermånedene.

Praktisk og enkelt

Samtidig som folk har mer tid og mer penger å rutte med, er sommerdagene også praktisk egnet for gulvlegging.

Når det er varmt og tørt ute, kan du mye enklere tømme rommet helt for møbler og annet som er i veien, og sette det ut i hagen eller på terrassen. Du har også gode muligheter for å lufte, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. I tillegg er de varmere dagene ideelle for å stå ute og kappe parketten. 

Temperatur og luftfuktighet

Det er ingen tvil om at det er flere praktiske fordeler med å legge gulv om sommeren. Men også de klimatiske forholdene ligger godt til rette for gulvleggingen. Spesielt hvis du skal ha nytt tregulv.

Husk at tre er et levende materiale. Det vil si at det krymper og sveller i takt med svigninger i temperatur og luftfuktighet. Legger du gulvet om vinteren, når det er kaldt og luftfuktigheten er lav, kan treverket reagere med å krympe, og du vil få gliper i skjøtene. Dette er ikke noe krise, da glipene vil forsvinne igjen når luftfuktigheten stiger, men det er greit å være obs på.

– Om sommeren er både temperaturen og luftfuktigheten høyere, som betyr at treverket ikke vil reagere med en gang. Det får da tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, forklarer Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig i Farveringen.

Følg anvisningene

Uansett når du legger gulvet, er det en ting som er viktigst; les leggeanvisningen!

Nå det kommer til det tekniske, er det viktig at du forholder deg til det som står i leggeanvisningen, uansett årstid.

Om sommeren har vi gjerne bedre tid og bedre råd, samtidig som været også er ideelt for å flytte møbler ut på terrassen, og du får godt arbeidslys gjennom dagen.

Kilde: Ifi.no