Utnytt plassen

Utnytt plassen med skyvedører.

Du får i dag skyvedører som spesiallages til din bolig. Slik kan du få god garderobeplass på en vegg med skråtak uten å stjele for mye av rommet, eller du kan lage et ekstra grunt garderobeskap i rom hvor plassen er begrenset. Ettersom skyvedører ikke åpnes inn i rommet, sparer du gulvplass sammenlignet med vanlige skap. Med skyvedørsgarderboer kan du dermed få utnyttet gulvplassen til det fulle.

Skyvedørsgarderober har enten et takhengt eller gulvgående hjulsystem. Et takhengt system passer spesielt for dører som er høye, smale og lette, men krever at det er tilstrekkelig feste for skruer i taket. Skal du bruke et gulvgående system, bør du først undersøke at gulvet er plant.

Mange design å velge mellom
Skyvedørsgarderober kan fort virke minimalistiske og urbane, ikke minst når man ser dem med fronter i metall, glass eller speil. Enkelte kvier seg kanskje for å bruke dem i eldre boliger. Men i dag kan du få skyvedørsgarderober i nesten like varierte utseender som vanlige skap. I tillegg til metall, glass og speil, får du fronter i forskjellige treslag, i ulike farger, med sprosser, med mønster, eller slette fronter.

Dermed kan skyvedørsgarderoben lett tilpasses det eksisterende interiøret, eller du kan utnytte valgmulighetene de gir når du innreder et rom fra bunnen av. I en liten gang kan du for eksempel velge fronter med speil for å få rommet til å virke større, og du kan velge mellom klare, sotede eller fargede speil.

Tenk kreativt
Bruken av skyvedører behøver ikke begrense seg til garderobeplassen. Har du et lite hjemmekontor, som kanskje er plassert på soverommet eller en krok av stua, kan du gjemme det bort ved å sette skyvedører foran. Dører med matt glass slipper noe lys gjennom, men skjuler samtidig det som gjemme seg bak. Skyv dørene til side når du vil jobbe, og steng dem igjen når du ikke ønsker å bli minnet om arbeidet.

Eller hvorfor ikke bruke dem på kjøkkenet? Med skyvedørskap får du utnyttet hele plassen fra gulv til tak, uten irriterende støv på toppen av skapene. Matvarene er oversiktlige og lett tilgjengelig, og du slipper å slå hodet i åpne skapdører.

Se på ubenyttede kroker i hjemmet og tenk gjennom hvordan du kanskje kan utnytte plassen bedre ved hjelp av skyvedørsløsninger. Rommet under trappa kan kanskje bli nytt hjem til støvsuger og langkost. Dødplass i gangen mellom soverommene kan brukes til å oppbevare alt fra leker til permer med viktige papirer. Slå dørene til side og alt er tilgjengelig. Lukk dem igjen, og alt rotet er glemt.

Forbrukerinfo
Elfa, www.elfa.com
Langlo, www.langlo.no
Lumi, www.lumi.no
Noga, www.noga.no