annonse: skrevet i samarbeid med gr

Syv gode tips som hjelper deg å rydde opp i garderoben

En ryddig garderobe er alfa og omega for en god start på dagen, enten det er på soverommet eller i entréen. Hvorfor ikke sette av en dag til en skikkelig opprydding nå på starten av året?

1. Start med å rydde bort alt som ikke har vært i bruk det siste året. Gi bort det som er helt og pent og kast det som ikke kan brukes. Til slutt pakker du ned plaggene du ikke kan kvitte deg med. Garderoben bør bare inneholde det som er i bruk. Sesongklær kan pakkes ned og oppbevares på loft eller i kjeller om plassen er begrenset.

2. Organiser undertøy, sokker, belter og slips i mindre skuffer eller bokser. Når alt har en fast plass og ikke flyter i hverandre er det så mye enklere å finne det du trenger. Grønt Fokus har både praktiske skuffer og inndelingsmuligheter som gjør organiseringen enkel.

3. Garderobestang i to høyder. Det aller meste av det vi henger inn i skapene våre er ikke lengre enn at du kan lage to etasjer med heng. Man får også mer oversikt over klærne når de henger enn når de ligger i stabler.

4. I entréen kan den nederste garderobestangen tilhøre barna. Det gir ekstra motivasjon til å henge opp jakken når de minste har en egen plass. La det også være igjen litt plass i garderobeskapet til å henge opp de ekstra jakkene når du får gjester.

Har du tenkt på at du ikke må ha 60 cm dype garderobeskap? Du vil få mye bedre oversikt over stablene med t-skjorter og jeans om ikke hyllene er så dype. Har du en vegg der det kun er plass til 35-40 cm dype skap er det med andre ord ingen ting i veien for også sette opp garderobeskap der.

Grønt Fokus har en rekke fine løsninger på skyvedørsgarderober. De leverer garderober både med standardmål og løsninger der hele garderoben lages etter dine mål. Skyvedører er plassbesparende og kan med fordel benyttes både på vaskerom, i kjeller og på barnerom i tillegg til soverom og entré. Hos Grønt Fokus finnes du både moderne tofargede fronter, speilglass og mer klassiske utførelser. Du kan mikse som du ønsker, og London skyvedører er også vendbare. Med andre ord et godt alternativ på barnerommet mens den rosa perioden pågår.

5. Sko og støvler tar mye plass i skapet. Utnytt plassen under skuffer til en ekstra hylle, kanskje har du også plass til egne skohyller etter å ha omorganisert? Sommerskoene pakkes vekk når høsten kommer og omvendt, den ekstra turen i boden har du glede av hver gang du åpner døren til et ryddig skap.

6. Organiser smart. Vesken du ikke bruker så ofte, eller den ekstra dynen får plass øverst i skapet. Jobb- og hverdagsklær innenfor rekkevidde og sko i bunnen.

7. Pakker du ned ting i bokser vær sikker på å merke de godt. Når du leter etter noe på øverste hylle er praktisk å slippe å måtte ta ned alle eskene for å finne det du leter etter.

Garderobeskap kan være utmerket oppbevaring også på gjesterommet eller på kontoret. Og passer like godt til å oppbevare permer og papirer i som klær. Grønt Fokus har skyvedørsgarderober i alle prisklasser, til forskjellige behov. Har du en gammel garderobe med velfungerende innredning kan det være et godt alternativ og kun bytte frontene til plassbesparende skyvedører.