ANNONSØRINNHOLD

e-Boks: Din beste digitale postkasse

e-Boks er valget for deg som vil samle all viktig post og alle kvitteringer på ett sted.

At det offentlige vil at så mange innbyggere som mulig skal gå fra å få fysiske brev i posten, til å bruke en digital postkasse er enkelt å forstå: Ikke bare sparer det miljøet, det sparer også staten for enorme utgifter til fysiske brev og porto hvert eneste år.

Men også for deg som privatperson gir dette flere fordeler, og her er høydepunktene du bør merke deg.

Full oversikt – helt gratis

e-Boks gir deg full oversikt over alle brev og meldinger du mottar, enten det er offentlig informasjon, eller meldinger og kvitteringer fra private selskaper. Siden du kan opprette dine egne mapper, er den i tillegg svært enkel å organisere, for eksempel ved at du kan samle  alle dine kjøpskvitteringer i en bestemt mappe.

Alle som er over 15 år og har norsk fødselsnummer kan opprette sin digitale postkasse hos e-Boks, og tjenesten er helt gratis.

I motsetning til private epostløsninger vil e-Boks alltid være gratis å bruke – uansett hvor mange meldinger eller kvitteringer du med tiden vil få. Og siden den ikke er reklamefinansiert, slipper du å bli neddynget av kommersielle tilbud fra aktører du ikke kjenner til.

Lei av å ta vare på gamle kvitteringer, favorittoppskrifter eller gamle dokumenter? Ta bilde av dem med mobilen, og last direkte opp til e-Boks for trygg og sikker oppbevaring!

Din personlige adresse – for alltid

Selv om de fleste allerede har en eller flere epost-adresser, er de normalt knyttet til jobb eller skole, eller til store private aktører som Microsoft eller Google. Dermed er det alltid en risiko for at de viktige meldingene du har lagret kan forsvinne hvis du bytter arbeidsplass, slutter å betale regningen, eller hvis den private aktøren bestemmer seg for å legge ned tjenesten.

Slik er det ikke med e-Boks: Den er nemlig knyttet til ditt unike fødselsnummer.

Din e-Boks adresse vil derfor følge deg hele livet, uansett hvor ofte du bytter studiested, jobb, eller fysisk postadresse. I og med at alle dokumentene er trygt lagret i nettskyen, slipper du også å bekymre deg over at du roter bort eller mister papirkvitteringene av andre grunner.

Uansett hva som skjer er dine kvitteringer og dokumenter trygge med e-Boks.

Siden e-Boks bruker fødselsnummeret ditt til identifisering, er de selvsagt både kontrollert og godkjent av Datatilsynet. Det betyr at sikkerhetsnivået er svært høyt, og innebærer blant annet at all kommunikasjon mellom deg og e-Boks blir automatisk kryptert.  Alle dataene blir i tillegg oppbevart i et sikkert datasenter i Danmark, som tilfredsstiller de strengeste sikkerhetskrav.

Det gjør at du kan føle deg trygg på at innholdet ditt er trygt – uansett om det gjelder all informasjon du har fått fra det offentlige, eller det er informasjon fra de private selskapene du ønsker.

For å gjøre det ekstra enkelt for deg, har e-Boks allerede inngått avtaler med private selskaper som for eksempel Nordea, DNB, Volkswagen og Fjellinjen. Det gjør at du automatisk vil få post, kvitteringer eller fakturaer fra disse selskapene hvis du selv vil.

Det er DU som bestemmer

Det fine med e-Boks er nemlig at du selv bestemmer hvilke private selskaper du har lyst til å få digital post fra.

Når du bruker e-Boks er det derfor du som er sjefen!

Du kan både fjerne og legge til private selskaper, du kan slette eller arkivere meldinger, og du står fritt til å opprette egne mapper med det navnet du ønsker, slik at du får full oversikt over hvilket innhold som ligger hvor.

e-Boks gir deg ganske enkelt et trygt og varig lagringssted for alle dine viktige papirer, slik at du kan føle deg trygg på at du har full kontroll på all din korrespondanse og kvitteringer fra de aktørene som er viktige for deg.

Digital signatur er inkludert

e-Boks signerringsløsning gjelder for alle dokumenter som trenger en signatur, enten det nå er arbeidskontrakten eller salgsavtalen din. Via e-Boks kan du altså signere alle dine dokumenter digitalt med BankID, og være trygg på at de er lagret så lenge du trenger dem.

Slik oppretter du din gratis e-Boks!

For å registrere deg må du først finne fram BankID-en din (mobil eller brikke), og klikke på «Ny bruker» på nettsidene til e-Boks.

Der får du valget mellom å opprette kontoen via BankID eller via ID-porten (Difis fellesløsning for sikker innlogging), og blir guidet gjennom en svært enkel registreringsprosess.

Deretter er det bare å velge hvilke private selskaper du vil motta epost fra i din e-Boks, og så er du igang!

Kan brukes overalt

Det fine med e-Boks er at du bare har ett innloggingsnivå når du først er registrert!

Alt du trenger for å få full tilgang til all post og alle kvitteringer fra det offentlige eller private aktører er ganske enkelt å logge inn med din BankID (mobil/brikke), og det kan du gjøre når du sitter foran datamaskinen, eller via egne apper til din mobil eller nettbrett.

Du trenger heller ikke å sjekke e-Boksen din hver eneste dag.

Her får du nemlig et varsel hver gang du har fått en melding. Resultatet er at e-Boks gjør jobben som et nyttig og evigvarende arkiv, som du kun trenger å forholde deg til når det faktisk har skjedd noe nytt, eller du selv har behov for det.

Med e-Boks slipper du å lete gjennom skuffer og skap på jakt etter gamle kvitteringer, kjærlighetsbrev eller viktige dokumenter. Alt ligger trygt lagret i nettskyen.

Fakta om e-Boks

e-Boks eies av Nets og Post Danmark, og målet er effektivisere sending av post mellom bedrifter, organisasjoner og private postmottakere, slik at det skal bli færre utgifter til porto, bedre service og lavere belastning på miljøet.

e-Boks er allerede Danmarks enerådende løsning for offentlig epost, og er med sine over 14 millioner brukere også godt igang i Sverige og Norge.

NYSGJERRIG? Les mer på e-BOKS nettsider og opprett din gratis konto idag!

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for e-Boks.