Vinterferien 2023 – 5 tips til aktiviteter for både ski- og byferie!

Når er vinterferien? Hva skal vi gjøre? Hvor skal vi være? Vi gir deg alle svarene du trenger, slik at du heller kan bruke tiden på kos og hygge.

mann i solskinn går på langrenn i vinterferien

Det er drøssevis av aktiviteter du kan finne på uansett om du er hjemme eller til fjells – men få først svarene på når vinterferien 2023 er, og hvordan du kan få den ultimate vinter-følelsen til en billig penge.

Når er vinterferien 2023 i de største fylkene? 

Først og fremst er det forvirrende når vinterferien 2023 i det hele tatt er, da den varierer fra fylke til fylke. 

Uke 8: 20. – 24. februar

Oslo, Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Trøndelag, Vestland (ikke tidligere Hordaland), og Viken (ikke tidligere Buskerud).

Uke 9: 27. februar – 3. mars 

Innlandet, Rogaland, Nordland, Vestland (ikke tidligere Sogn og Fjordane), og Viken (kun tidligere Buskerud).

Uke 10: 6. – 10. mars 

Troms og Finnmark

En skikkelig VINTERferie

Det er ikke alle som har mulighet til å reise opp til egen hytte i vinterferien eller ellers. Men, det er likevel utrolig mange muligheter til å få en idyllisk vinteropplevelse! Den Norske Turistforening stiller med hytter rundt om i landet som passer ditt behov. 

Hyttene er spredt utover landet og du behøver ikke nødvendigvis dra langt.

Du kan velge mellom selvbetjent eller betjent, alt ettersom hva slags opplevelse du måtte ønske – du får hvertfall muligheten til å ha en rolig og avslappet ferie til en god penge!

hytte på vinteren i solnedgangen
Foto: Getty Images

Skiferie eller byferie? 

Mange velger å dra til fjells for å stå eller gå på ski i vinterferien. Likevel er dette selvfølgelig ikke et ‘must’, og det er masser av aktiviteter du kan finne på dersom du velger å ta fridagene hjemme i byen du bor i. 

Hyggelige aktiviteter for hvor enn du måtte være i vinterferien 2023

Spille kort eller brettspill

Uansett årstid er kort- eller brettspill en sikker vinner. Fyre på peisen, ta på seg noen deilige klær og sette frem litt godt på bordet mens man lar konkurranseinnstinktet sakte, men sikkert, ta over.

Aketur eller bygge hopp

Om du bor et sted hvor du har tilgang til en bakke eller ås, kan du ta med deg et akebrett og lage hopp! Det er morsomt for både store og små, og det kan være gøy å sette i gang konkurranser om hvem som hopper høyest eller lengst. Man kan også dra på seg langrennskiene og gjøre det samme!

Skitur 

langrenn på fjellet
Hva med en tur fra hytte til hytte i Jotunheimen? Foto: Getty Images.

En sikker vinner uansett hvor du befinner deg i landet. Mange assosierer vinterferien med slalom og langrennsturer, så kanskje det er akkurat det du skal begi deg ut på! Ta med appelsin og kakao, så er du klar for tur! 

Enten om du går en runde rundt huset eller om du drar på mangemilstur, så er det hyggen som teller. Om du ønsker en litt lengre tur, kan du jo for eksempel ta inn på en DNT-hytte og sove over? Eller gå videre neste dag? Eller bare komme for de gode bollene. 

Lage vinterdekorasjoner til hus og hytte

Dette kan være alt fra en snøhule, snøengler eller snømann utenfor hytta, til lekre islykter ved inngangspartiet! Du kan også lage vakre kranser til å henge både inne og ute, eller kanskje en vinterinspirert dorullnisse? Kun kreativiteten setter grenser.

Prosjekt-forspiring i vinterferien 2023

Man skulle kanskje ikke trodd at det er så mye du kan gjøre for å sette i gang hagen allerede i februar, men det er det faktisk! Nå er den perfekte tiden for å så frø, da det er mange typer frø som trenger kulde i en viss periode for å settes i gang. Forskjellen er bare at det ikke skjer ute, men inne. I kjøleskapet ditt.

Sjekk ut denne artikkelen for å lære mer og se hvordan du kan forberede deg til våren med forspiring av planter allerede nå!