Tenn et lys for dine nærmeste på allehelgensdag

I tiden rundt allehelgenshelgen pleier kirkegårder og minnelunder å pyntes med lys, blomster og grønt. Les her hvordan du kan gjøre det fint på graven eller hjemme for å minnes dem du savner og tenker på.

høst gravsted

Allehelgen markeres den første helgen i november, hvor allehelgensaften faller på søndagen. Det er en gammel kristen høytid for å feire alle de helgener hvis navn ikke er kjent, som også er noe av bakgrunnen til at vi i dag feirer Halloween.

I Norge markeres allehelgensaften ved at mange av oss tar turen til kirkegårder og minnelunder for å tenne lys og legge blomster på gravene til de vi vil minnes. En stemningsfull markering hvor tusener av lys lyser opp i høstmørket rundt om i landet.

Fine høstplanter på graven

Hebe

Hebe er en liten grønn plante som finnes i ulike sorter og nyanser. De er fine å plante sammen og danner små puter

Lyng

En klassisk høstblomst som kommer i flere farger og tåler kulde godt. Legg gjerne litt granbar rundt for å ramme inn.

En rosebukett

En slik bukett passer like godt liggende på bakken som stående i en diskret gravvase, som enkelt kan settes ned i bakken ved graven eller minnelunden.

Tenn et lys der du er

Om du ikke har mulighet til å gå på graven til dine kjære, kan det å tenne lys hjemme være en fin måte å minnes de som ikke er blant oss. For eksempel kan du tenne opp en lykt i inngangspartiet eller på uteplassen, som lyser opp i mørket.