Ta Halloweenfeiringen utendørs

For mange er Halloween synonymt med å kle seg ut og gå fra dør til dør. Men å ta feiringen ute, enten i skogen eller hagen kan være minst like skummelt og morsomt som tradisjonell knask eller knep.

barn med gresskar

Å ta Halloween-feiringen utendørs kan både være skummelt og spennende – samtidig som det slett ikke trenger å koste mye. Ved å gjøre noe ekstra ut av denne fine og nifse høsttiden kan man skape fine opplevelser med barna som de vil huske i lang tid. Få på turtøyet, kle dere ut, lag noe deilig mat til bålet og prøv deg på en av aktivitetene her under!

Syv utendørsaktiviteter til Halloween

Refleksløype

Fest reflekser med passe avstand rundt i skogen, og gi barna en lommelykt hver. Løypa kan inneholde poster med spørsmål, gåter eller vitser som har med Halloween å gjøre. Om dere vil kan dere henge spøkelser, edderkopper og spindelvev underveis. Ekstra skummelt blir det om dere plasserer noen utkledde barn eller voksne rundt i løypa.  

Ta kvelden rundt bålpanna

I enden av en tur eller refleksløype kan du ha en bålpanne med en gryte, der kan du servere skummel mat. Om du har en gapahuk i nærheten, pynt den til Halloween. Fortell spøkelseshistorier rundt bålet.

Mørkegjemsel

Både gøy og litt skummelt. Her er det mange varianter; dere kan lyse opp skogen med lykter eller fakler, den som leter kan ha lommelykt, den som leter kan ha lommelykt og de som har gjemt seg har refleks, eller det kan være helt mørkt.  

Bål i skogen
Foto: Getty Images.

Halloween-bingo i skogen

Gjem skumle gjenstander i skogen, merket med litt refleksteip. Den som finner alle gjenstandene først får en premie eller godteri.  

Kle dere ut

Selv om dere er ute på tur, er det ekstra spennende om alle kler seg ut, og gjerne litt skummelt. Husk å ha varme klær under kostymene! 

Kino i skogen

Lån prosjektor og heng opp lerret eller laken. Snurr film, og lag gjerne halloween-popcorn på bålet.

Lag halloween-lyslykter

Ta med syltetøyglass med et telys i for stemning i gapahuken eller der dere er. Fest ståltråd rundt og lag håndtak. Pynt med fargerike blader eller utklipp av gresskar, spøkelser, edderkopper og lignende.