Start juleforbredelsene nå!

Her får du fire fine ideer, som skaper god førjulsstemning og som gjør at du slipper å gjøre alt i siste liten i desember. Hvis du har barn kan dere nå også øve dere på å lage hjemmelaget julekonfekt.

Hjemmelagde applesinkarameller

Julen er forbundet med tradisjoner, gode krydder, lukter og smaker som appelsin, kanel og kardemomme.

Bruk tradisjonelle krydder for å skape nye klassikere til årets julehøytid.

Test ut nye godbiter som appelsinkaramell, og sjokolade whoopies med appelsinfyll.

Bruk tradisjonelle krydder for å skape nye klassikere til årets julehøytid

Foto: Dansukker.

Oppskrift ca. 50 stk
•    100 g smør
•    2 dl kremfløte
•    3 dl Dansukker Finkornet Sukker
•    ½ dl Dansukker Lys Sirup
•    ½ dl Glukosesirup
•    (eller apotekvare)
•    1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
•    Revet skall av 2 økologiske appelsiner

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett kremfløte, sukker og begge sirupsvariantene og la det koke i 20-30 minutter. Rør om et par ganger. La det koke til blandingen holder 120 grader eller lag en kuleprøve i kaldt vann for å se når karamellen er ferdig.

Tilsett appelsinskallet. Hell karamellmassen i en oljet form og sett den til avkjøling. Skjær karamellene i biter og pakk dem i smørpapir eller cellofan. Oppbevares kaldt.

Du kan sløyfe appelsinskallet og får da en naturell fløtekaramell, eller smaksette karamellen med 1 ss finrevet frisk ingefær eller 2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade.

Hjemmelagde sjokolade whoopies med appelsinfyll ca 25 stk

Oppskrift på hjemmelagde sjokolade whoopies med appelsinfyll

Foto: Dansukker.

•    100 g romtemperert smør eller margarin
•    1 ½ dl Mørk Muscovadorørsukker
•    4 dl hvetemel
•    1 dl mandelmel eller malte mandler
•    2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
•    2 ss kakao
•    2 ts bakepulver
•    ½ ts salt
•    1 egg
•    1 dl créme fraiche

Fyll:

•    2 dl Dansukker Melis
•    100 g naturell kremost/Philadelphia ost
•    ¾ dl sjokoladenøttepålegg
•    1 økologisk appelsin
•    2 ss kakao
•    evt. 1 ss Cointreau likør
Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene. Ha i egg og créme fraiche og rør det til en jevn deig.
Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20 krone på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og fordele deig med.
Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.

Smart innpakking

Innpakking av julegaver kan være en kunst i seg selv. Ikke vent til siste øyeblikk med å pakke inn julegavene dine. Ved å kjøpe inn gavepapir og tråd i god tid kan du gjøre innpakkingen til en god opplevelse uten stress.

Bruk gjerne gavepapir i ulike mønstre på samme gave, klippe ut former og lim på eller bruk rød hyssing som dekorasjon. Her er fine forslag til gaveinnpakking fra Ikea.

Tulipantpynt

Tulipaner kombinerer det tradisjonsrike med det elegante.

Foto: Opplysningskontoret for blomster.

De naturlige, enkle linjene og den perfekte formen gjør at tulipaner er et mye brukt motiv i kunsten. Tulipaner kombinerer det tradisjonsrike med det elegante. La tulipanene stå alene i sin kraft, eller lek med tilbehør som frodige grankvister,  vrihassel og blanke julekuler, slik som her.