Slik lager du de fineste julestjernene av papir

En av julens mest klassiske juledekorasjoner er kanskje julestjerna, og denne uken kan du bli med Claus Dalby i det virtuelle juleverkstedet, hvor han viser deg hvordan du lett kan lage dine egne julestjerner av papirposer.  

De ligner små kunstprosjekter, men Claus Dalbys papirstjerner er utrolig enkle å lage, og de krever bare fire enkle ting som du kanskje allerede har hjemme. Sett deg ved hobbybordet og ha en vakker julestjerne på mindre enn 10 minutter. 

Videoen er på dansk. Under videoen kan du lese hva du trenger og en fremgangsmåte.  

Dette trenger du: 

 • 7 eller 8 papirposer avhengig av hvor stor stjerne du vil ha. 
 • Saks 
 • Lim til papir
 • Bånd til å henge opp stjerne med

Slik lager du julestjerner av papirposer: 

 1. Del papirposene i to (nesten) like bunker. Lim to streker på papiret, slik at det former en “T” på den første posen (00:52). Legg den neste posen oppå posen med lim og lim enda en “T” på denne. Fortsett til du har limt tre eller fire poser sammen. Vent med å putte på lim på den øverste posen. 
 2. Klipp nå to hjørner av den lange siden av posen, slik at den får en spiss (01:18). Dette blir stjernespissene og du velger selv hvor lenge spissene skal være. 
 3. Du kan klippe et mønster på sidene for at stjerne skal bli ekstra dekorative. For eksempel en trekant i hver side, slik som Claus Dalby (01:45). 
 4. Legg en stripe med lim oppå de utklipte posene. Streken skal ligge i midten (02:00). 
 5. Legg det smale båndet på limet (02:05). 
 6. Det skal lim og bånd på begge sider. 
 7. La limet tørke helt. 
 8. Når limet har tørket, kan du åpne stjernen og lime endene sammen.

Se Claus Dalbys fine julepynt på Instagram @clausdalby og på Facebook @clausdalby.dk