Julens vakreste blomster og dekorasjoner

Vi i Villas hageentusiast, Lisbeth Fosser, har plukket ut sine fem favoritter til jul.

Røde julestjerner og dekorasjoner

Dagene blir stadig kortere og vi tenker tilbake på sommerens lyse, svale kvelder hvor blomsterduftene beruset oss utendørs.

Nå er tiden for hjemmekos her og vi skaper lun stemning med julens vakre blomster og dekorasjoner. Da jeg var barn var det julegleden som prydet i stuen, senere tok julestjernen og asaliaen over.  Selv er jeg veldig glad i amaryllis og også juleroser.

Julerosen planter jeg ut i hagen på våren og der gleder den meg igjen år etter år med vakre blomster så snart snøen forsvinner fra bedet. Har du ikke rukket å sette løker for å drive fram til jul, har heldigvis blomsterhandlerne tenkt på det for oss, slik at vi likevel kan pynte opp med hyacinter og tulipaner. I år har det kommet en ny, vakker julebegonia på markedet.

Dekorasjon med røde roser og julelys

1. Med jule­røde ­roser som blikkfang kan man lage de søteste ­de­ko­ra­sjon­er.

Amaryllis kan brukes i vaser og dekorasjoner

2. Amaryllis eller ”De fire verdenshjørner” som min danske venninne kaller den. Bruk den også avskåret i vaser og dekorasjoner.

Julestjerner kommer i mange farger

3. Julestjernene kommer nå i mange farger fra hvite til de mørkeste røde. Alle julestjernene som selges i Norge blir også produsert her.

Juleroser skaper en helt spesiell stemning

4. Juleroser skaper en helt spesiell stemning, og gleder meg på nytt når de et drøyt år senere blomstrer ute når snøen forsvinner.

Jule­begonia kommer med hvite, rosa eller røde blomster.

5. Jule­begonia kommer med hvite, rosa eller røde blomster. Minner meg litt om den gamle jule­gleden.

Huskeliste for vinteren:
* Lag snø-og islykter og pynt opp ved inngangen.

* Fjern forsiktig tung snø fra busker og små trær slik at ikke grenene brekker.

* Småfuglene trenger mat, smelt matfett og bland inn nøtter, eplebiter og fuglefrø, fyll massen i tomme yougurtbegre, opphengstråden settes inn i midten før massen stivner. 4 Nyt frostens vakre kunstverk, ta bilder som du rammer inn eller lag hyggelig kort med motivene.

Tung snø fra busker og små trær