Gaveideer til under 200 kroner

Usikker på hva du skal finne på av julegaver i år? Her får du tips til hele familien, og alt koster under 200 kroner.

Lager du en liste over hvilke julegaver du har tenkt å kjøpe til hvem, blir julegavehandelen mye enklere. Men så var det dette med å finne hva du skal sette på listen da …

Her presenterer vi noen ideer til liten og stor som kanskje kan hjelpe deg på vei.

Til den aller minste

Et heklet eller strikket pledd er godt til kalde dager. Strikk et lite teppe i ull som er stort nok til å legge over vogna eller tulle rundt den lille, og velg et mykt garn som ikke vil irritere den sarte babyhuden. Nøstebarn selger både oppskrift på Mor Signes babyteppe og nøster i merinoull.
Veiledende pris: 196,- for garnforbruk til Mor Signes babyteppe

Babyhåndkle med hette passer til familiens allers ferskeste medlem. Med et slikt håndkle er det godt og lunt å bli løftet ut av badevannet etter kveldsstellet. IKEA selger babyhåndkle i 100% bomull med morsomt ansikt på hetten.
Veiledende pris: 79,-

Badeglede: Et besøk i nærmeste badeland kan være like morsomt som nok en leke.

Til barna
Kanskje har barna puslespill fra før av, men et puslespill hvor motivet er et bilde av dem selv vil garantert vekke interesse. FotoKnudsen har 30-biters puslespill i tre med plass til bilde av eget ønske.
Veiledende pris: 149,-

Barn i dag får gjerne flere leker enn de klarer å ta inn over seg. Vel så koselig kan det være å tilbringe kvalitetstid sammen. Du kan f.eks. legge gavekort på besøk til nærmeste badeland i en pakke sammen med en badeball. Eller pakk inn en trefigur formet som ei ku eller en gris og legg ved et kort om at dere skal tilbringe en dag sammen på en besøksgård. Følg med i lokalavisen hva som er av tilbud i ditt nærområde og tilpass gaven til alder på barnet.
Veiledende pris: Fra 16,-

Til tenåringen
Kulturopplevelser er en berikelse for store og små, og tenåringer er ikke noe unntak. Men det behøver ikke være finkultur for å ha en verdi. Et gavekort til den lokale kinoen på en filmforestilling eller to kan være en velkommen gave til fjortisen som ikke har så romslig økonomi.
Veiledende pris: Fra 90,-

Har du problemer med å få husets tenåring ut av senga om morgenen? Da kan kanskje en klokkeradio være tingen til jul. La tenåringen våkne til lyden av P3 istedet for foreldrenes masing, så kanskje begge parter får en bedre start på dagen.
Veiledende pris: fra 99,- og oppover

Til mor
Mødre har det gjerne med å overdrive juleforberedelsene litt, så når julaften endelig kommer, er det ekstra godt å kunne slappe av. Hjelp henne å senke skuldrene med et varmende hjerte. Redd Barna selger hjerter i økologisk bomull som kan varmes i mikrobølgeovn for å dempe smerter eller kjøles i fryseren for å lindre kløe. Samtidig støtter du Redd Barnas arbeid.
Veiledende pris: 175,-

På mørke vinterdager kan ekstra lys i garderobeskapet gjøre det enklere å finne frem til dagens antrekk. Convenience SpotOn fra Philips er en liten batteridrevet lampe som kan plasseres nesten hvor som helst, også inne i et garderobeskap. Infrarød bevegelsesregistrering sørger for automatisk påslåing, mens en timer slår av lampen etter 20 sekunder.
Veiledende pris: 129,-

Til far
Vi trenger alle litt tid alene, også far. Kanskje kan han få ei frihelg i julegave? Er han glad i å fiske, kan dere f.eks. pakke inn et sett sluker eller fluer sammen med et hjemmelaget gavekort på ei frihelg.
Veiledende pris: 100,-

Blir det for mye jul og familieselskaper for far i høytiden? Gi ham en julegave som gir ham en pause fra det hele. En DVD med yndlingsfilmen hans eller kanskje en sesong av en serie han liker kan være en mulighet. CDON har f.eks. hele sesong 1 av Dexter, House eller MacGyver til under 200 kroner.
Veiledende pris: fra 99,-

Til besteforeldre
En fotokalender med bilder av familiens små kan glede besteforeldrene hele året gjennom. Du får dem i ulike størrelser og utgaver. FotoKnudsen har både månedskalendere og årskalendere, og du får dem både som bordkalender og til å henge på veggen.
Veiledende pris: Fra 90 kroner og oppover for en månedskalender.

Når man har levd en stund er det ofte et større problem at man har for mye enn for lite. Istedet for å gi besteforeldre mer fyll til skapene eller nok en konfekteske, kan dere kanskje gi et hjemmelaget gavekort på noe der vet de vil sette pris på. Det kan være alt fra invitasjon til en fast søndagsmiddag i måneden det neste året til hjelp med snømåking eller gressklipping.
Veiledende pris: Valgfritt