GENIALT! Dette trikset får juletreet til å stå HELT rett

Du grønne, glitrende … skeive, falleferdige tre, god dag? Nei da. Med dette trikset får du juletreet til å stå som en påle hele julen.  

Knepet som gjør juletreet rett som en strek

Juletrær er fra naturens side som oftest rette og fine, men problemet med skeive trær oppstår når vi mennesker kapper ned trærne, setter dem i stua og overlesser dem med juggel vakker julepynt.

I forbindelse med denne snåle koselige tradisjonen settes det ekstra høye krav til trærne, fordi julen helst skal være fredfull og vakker. Og da passer det dårlig med et tre som står på halv fem og risikerer å ramle i hodet på unger og svigermor, så julepynten singler utover hele gulvet.

Derfor kan det være kjekt med et tips som garantert retter opp treet, og lar det stå støtt hele julen gjennom. Og det får du her:

1. Skjær av de nederste grenene

Fjern de nederste grenene på treet, så du har minst 10-15 centimeter fri stamme målt fra bunnen. Med dette får du treet godt nedi juletrefoten, og har plass til rikelig med julegaver under treet. Har du stor familie eller av andre grunner venter store mengder pakker, kan du kappe grenene litt høyere opp, etter eget ønske.

2. Finn et stykke papir du kan måle etter

Du trenger et papirark med en helt rett kant. Det kan være et vanlig A4-ark, en avis, gavepapir eller noe deromkring.

3. Kle inn stammen med papirer, og skjær rundt

Nå tar du papiret og kler inn nederste del av stammen. Tanken er at så lenge du ruller papiret kant-i-kant rundt stammen, så vil stammens geometri ”tvinge” den nederste siden av papiret til å være rett. Når papiret ligger jevnt og du har funnet riktig lengde, sager du stammen av etter kanten på papiret.

4. Sett juletreet ned i juletrefoten

Når du er ferdig med å sage, er det klart for den store finalen; nemlig å sette juletreet ned i juletrefoten.

5. Finjuster med filtknotter

Juletreet skal i prinsippet nå være rett som en strek, men det kan likevel stå litt skeivt hvis det står skrått i foten eller hvis gulvet er ujevnt. Dette kan du justere med å legge filtknotter oppi juletrefoten, mellom treet og foten.

Og med dette skal treet stå rett og fint, og være klar for pakker, juletregang og det som er. Selv om nissen selv skulle være skeiv i skøytene 🙂

Lykke til med juletreet, og god jul!