Slik duker du et flott 17.mai bord

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, - da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Årets første hestehov har blomstret, og snart skal vi i gang med dugnad og forberedelser til 17. mai. I en pressemelding fra Firkløveren tipser Finn Schjøll hans beste tips til et duket bord.

17. mai er en stor og innholdsrik dag for store og små, og tiden rundt bordet er et av høydepunktene på nasjonaldagen. Heldigvis finnes det mange måter å dekke bordet på, og som oftest skal det ikke så mye til for å få det ekstra fint!

Dekk bordet med flott servise

På 17. mai bør serviset være i fokus og det kan gjøre en stor del av bordpynten. Serviset som er brukt på bildene heter Kaprifol og er designet av Finn Schjøll sammen med Anna Handell.

Plasser en stor skålmidt på bordet med en bukett blomster, eller som her, med linservietter og bånd.

Les også: Slik steller du i stand boligen til 17.mai

Med bånd bundet rundt bestikket, føler gjestene seg ekstra velkomne til bords.
– Invester gjerne i bånd du kan gjenbruke år etter år, da gjør du bordet ekstra festlig til 17. mai, tipser Schjøll.

Det skaper også hyggelige tradisjoner rundt matbordet med de du er glad i.

Dekk med mat og kaker i rødt, hvitt og blått

En superfestlig 17. mai-kake lager du enkelt av en vanlig kake bakt i en avlang form, dekorert med et ekstra lag med sjokolade, marengs og bær i det norske flaggets farger.

Et annet enkelt tips er å tre jordbær, blåbær og minimarshmallows på trespyd – en dessert i rødt, hvitt og blått.

Flere anledninger enn selve 17. mai

De nærmeste månedene er det ikke bare duket for 17. mai, det er også duket for konfirmasjoner, bursdager, dåp og bryllup, for å nevne noen begivenheter. I den grad været tillater det, ønsker også de fleste av oss å arrangere ulike festligheter utenfor husets fire vegger. Ofte skal det bare små tilpasninger til for å gjøre spisebordet ute klart for hygge. Derfor kan det være fint å investere i servise og pynt som du kan bruke til så mange anledninger som mulig.

– Det finnes alltid noen eller noe å feire, sier Blomster-Finn.

Kilde: Firkløveren