Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Som alle andre planter i hjemmet, krever juletreet ditt omsorg for å vare lenger. Men med dette geniale trikset kan du enkelt holde juletreet både friskere og vakkert lengre. Ikke bare ser et friskt juletre finere ut, men et friskt tre er også vanskeligere å sette fyr på, noe som selvfølgelig er en fordel hvis du har stearinlys pyntet i treet.  

Se her hvorfor du bør velge LED-julebelysning til juletreet

Det er ganske enkelt og effektivt: bare legg 1-2 smertestillende i vannbeholderen til treet. Dette vil føre til at juletreet suger opp mer vann og dermed vil treet holde seg fint lengre. 

Dette trikset gjelder først og fremst rødgran, blågran og serbisk gran. Pillen eller tabletten skal inneholde stoffet acetylsalisylsyre. 

Andre gode tips for å få juletreet til å vare lenger

Først og fremst skal du sørge for at treet er friskt. Et godt råd er å legge juletreet i en bøtte med vann utenfor, slik at treet står både kaldt og fuktig. Hvis treet akkurat har blitt felt, skal det stå ute noen dager først, slik at treet først kan bli vant tl å være uten røtte, men også slik at treet ikke får et temperatursjokk når du tar det inn i stua. I artikkelen Juletre – Slik får du det til å vare hele julen, kan du lese mer om hvordan du sikrer deg et flott tre gjennom hele julen og hva du skal gjøre hvis det kommer nattefrost. 

Sag av litt av stammen

Før du tar juletreet inn, er det alltid en god idé å skjære 1-2 centimeter av stammen slik at den lettere kan suge vannet i juletrefoten. Det er derfor smart å kjøpe en juletrefot som man kan putte vann i.  

Plasser treet kjølig 

Plasser treet ditt relativt kjølig innenfor. Det er ikke alltid en god ide å plassere treet nærme vedovnen, da treet lett kan tørke ut og miste nålene raskere. Dette gjelder også andre varmekilder.