13 flotte julegaver til boligen

Lurer du på hva du bør ønske deg til jul? Eller hva du skal gi til andre? Vi har samlet en rekke flotte julegavetips til boligen.

Jula er rett rundt hjørnet og det er endelig på tide å skynde seg å skrive ned hva man ønsker seg til jul – om man ikke har gjort det allerede.

Dessuten er julen er perfekt anledning til å ønske seg nye ting til huset og gjerne oppgradere litt!

Vi i redaksjonen har derfor samlet et knippe produkter som vi mener er gode julegaveønsker – enten til deg selv eller til å gi bort!

1. Nye kjøkkengryter

Gjennom året er det visse ting i boligen som blir brukt langt hyppigere enn andre ting, som eksempelvis kjøkkengrytene. Julen er derfor en perfekt anledning til å ønske seg et nytt grytesett!

Vi har testet en rekke kjeler fra Fiskars Hard Face-serie, og kommer definitivt til å sette disse på ønskelista i år! Serien består av gryter og panner i ulike størrelser, med og uten lokk, som er så solide og robuste at de tåler daglig bruk av hele familien. 

Gryter i Hard Face-serien koster fra 479,- til 1199,-.

Foto: Produsenten

2. En kraftig støvsuger

Så mye som støvsugeren brukes i løpet av et år, er det viktig å ha en god støvsuger.

Vi har testet den populære stangstøvsugeren Dyson V8, og er veldig fornøyde med resultatet.

Dyson V8 rengjør ikke bare gulvet, den kan enkelt gjøres om til en håndholdt støvsuger, og dermed rengjør den alt fra gulv til tak.

Støvsugeren tømmes enkelt og hygienisk, og du trenger ikke å berøre avfallet eller putte hånden inn i beholderen.

Foto: Produsenten 

3. Edderkoppfanger

Kjenner du noen som er redd for edderkopper, men som ikke ønsker å gjøre dem noe harme? Da kan Spidercatcher være den perfekte gaven.

Trykk inn håndtaket i den ene enden og kosten i den andre enden vil åpne seg. Plasser den over edderkoppen og den blir stengt inne og holdt fast av trådene i kosten. Da kan du enkelt bære den ut og slippe den ut i det fri!

Spidercatcher koster 99,- og kan kjøpes på Unikia.

Foto: Produsenten

4. Kodelås til døren

Flere som kan rekke opp hånda på at de har lett etter nøklene sine x antall ganger i år? Med en kodelås til døren derimot slipper hele familien maset om nøkler, og du er garantert at du alltid kommer inn hjemme.

Dessuten kan du lage engangskoder slik at håndverkere og andre kan låse seg inn alene og du er sikker på at de ikke kan komme seg inn ved en senere anledning. Dessuten kan du også følge med på når de kommer og går. Praktisk, hva?

Denne fra Yale Doorman koster ca 3500,-

Foto: Verisure

5. Sengevarmer

I stedet for å skru opp varmen i huset på full guffe og øke strømregningen i de kalde månedene, kan du spare penger på å kjøpe en sengevarmer.

Plasser sengevarmeren under senga og du kan senke temperaturen til anbefalte 18 grader på soverommet.

Sengevarmeren fra Wesseltoft koster 1199,-.

Foto: Produsenten

6. Gavekort på IKEA

I år har IKEA kommet med en rekke flotte og praktiske nyheter som den mobile induksjonstoppen. Dessuten trenger man alltid noen smarte oppbevaringsesker.

Det kan derfor fint å ønske seg eller gi bort et gavekort fra IKEA.

7. Bålpanne

For den som har hytte eller hus nærmere skogen er bålpanne et flott samlingspunkt for hele familien. 

Bålpanna kan brukes året rundt og er perfekt til å lage mat på, både sommer og vinter.

8. Håndtak fra Superfront

Har du eller noe du kjenner IKEA-møbler som de er lei av? Da kan du friske opp møblene med både fronter og håndtak fra Superfront.

De har nemlig laget unike fronter og håndtak som passer til BESTÅ og METOD-serien. Du kan lese mer om de smarte løsningene her. 

9. Automatisk såpedispenser

Få rene hender og behold den gode hygiene med en automatisk såpedispenser. Denne fås kjøpt på Enklere liv for 299,-.

Foto: Produsenten

10. Ukesplanlegger

Kjenner du noen du er ekstra glad i som trenger bedre oversikt i hverdagen? Da er ukesplanlegger den ultimate gaven.

En ukesplanlegger kan tilpasses familiens behov og at på til er den dekorativ og fin! Da gjør det ingenting at timeplanen til hele familien henger fremme. 

11. Ramme til barnas tegninger

Den store favoritten av året er bilderammen Lill Davinci. Det spesielle med denne rammen er at den har plass til 50 ark. 

Det betyr at du enkelt kan veksle på hva du har i rammen og bytte ut når du vil. En perfekt måte å vise frem barnas eller barnebarnas tegninger!

Pris 399,-.

Foto: Produsenten

12. Minidrivhus

For den med grønne fingre er jula perfekt for å dyrke denne interessen!

Start våren tidlig med et minidrivhus fra Biltema til 69,-

Foto: Biltema

13. Gode kjøkkenkniver

Skal du gi noen en fornuftig gave i år, er kjøkkenkniver tingen. Ingenting er mer irriterende enn en kniv som ikke gjør jobben.

Vi har også testet Fiskars kjøkkenkniver, som er solide og skarpe. Har du derimot gode kniver fra før av kan en knivsliper være en flott julegave.

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!