10 morsdagsgaver som hun vil sette pris på

Det er morsdag andre søndag i februar - Sett pris på henne ved å gi en personlig gave. Vi gir deg 10 ideer som ikke koster noe, men som hun garantert blir glad for! 

Hvert år kommer morsdagen like brått på. Vi skal feire våre kjære mamma eller kone, og vise at vi setter pris på henne de andre 364 dagene i året. Men så var det morsdagsgaver da. De fleste mødre svarer ofte «jeg har alt jeg trenger» på spørsmålet om hva de ønsker seg, til barna eller mannens frustrasjon.

Vi har derfor satt opp en liste over 10 enkle morsdagsgaver hun garantert vil sette pris på. Og det beste av alt er at de aller fleste tingene er gratis!

1. Vask og rydd

Her er det morsdagsgaver i lange baner! Ingenting er bedre enn å slippe den tunge husvasken etter en slitsom uke. Overrask henne derfor med en real husvask.

Har du ikke tid til å gå over hele huset kan du for eksempel vaske enkeltting som er tunge å vaske i hverdagen, som vinduer eller komfyren. Se hvordan her:

2. Lag gjøremålskuponger

Har du litt dårlig samvittighet for at du ikke hjelper så mye til som du burde i hverdagen? Da kan kuponger være tingen. Lag lapper, eller såkalte kuponger, som hun kan bruke ved behov.

På lappene kan du for eksempel skrive «Ved bruk av denne kupongen får du 2 vindusvasker. Utløpsdato: ut året».

Skriv både morsomme og nyttige ting på lappene som du tror hun kan ha nytte av. Går du riktignok for denne ideen må du love å gjennomføre oppgavene som du ga som morsdagsgaver.

3. Gjør noe du burde gjort for lenge siden

Vi har alle noe på lista over ting vi burde ha gjort, men som vi enten ikke har hatt tid til eller som vi ikke har prioritert å gjøre. Dette kan være alt fra å fikse en stol som er ødelagt til å rydde i boden.

Overrask henne derfor med å fikse en av tingene som du burde gjort for lengst og som du vet at hun ønsker at du skal gjøre.

Selv om dette er noe man riktignok burde gjort før, gleder det henne når det først blir gjort!

4. Gjør noe hun aldri har fått tid til

Så er det også slik at mødre også har ting de burde ha gjort, men som de ikke rekker. Gjør det for henne, og vi vet at hun vil sette pris på å ha én ting mindre hengende over seg.

5. Blomster er fine morsdagsgaver

Blomster er på sett og vis et must på morsdagen. Selv om det er for tidlig å gå ut å plukke noen selv, kan man kjøpe en bukett på butikken og blande dem med kvister som du henter utenifra.

Å gi blomster kan også kombineres med noen av de andre punktene på lista for å vise hvor mye man setter pris på henne.

6. Frokost på sengen

Ingenting er bedre enn å få sove ut en hel morgen uten å bli vekt av vekkerklokka eller barn, for så å få frokost på sengen.

Disk opp med favorittfrokosten hennes: om det er den reale frokosten med speilegg og bacon eller en bolle med smoothie.

7. Kjøp noe hun har ønsket seg veldig lenge

Hun sier kanskje ofte at hun ikke ønsker seg noe spesielt, men vi vet at enhver mor EGENTLIG har sett noe hun har lyst på.

Hvis hun selv ikke ønsker å si hva hun ønsker seg, prøv å husk tilbake til et øyeblikk der dere har vært i en butikk der hun har sagt at hun har ønsket seg en spesifikk ting.

Hvis ikke kan du høre med annen familie eller venner for å se om de har noen gode tips. Man kan også kjøpe noe fint som hun ikke vet at hun trenger, men som du mener hun burde ha etter tidligere irritasjonsmomenter.

8. Lag mat og sett på en film

Lager som regel mor middag? Hva er vel bedre å trå til selv på morsdagen da. Her kan både far og barn gå sammen om å lage en god middag til mor i huset, ja, hva med å lage en treretters til og med?

Det er minst like hyggelig å få servert god mat hjemme som å gå ut og bruke penger på en restaurant.

Som alternativer til middag kan man i stedet bake noe godt, og samle hele familien for en filmkveld.

9. Lag hjemmelaget badesalt

Hvis hun synes det er deilig å slappe av med et bad kan du overraske henne med å lage ditt eget badesalt.

Du trenger:

1,5dl natron

3dl havsalt

Duftdråper etter eget ønske (omtrent 15-20 dråper) 

Slik gjør du det:

1. Ha havsalt og natron i en bolle, og bland godt sammen.

2. Ha oppi lukten eller luktene du ønsker at badesaltet skal ha. Bland det pent sammen.

3. Putt badesaltet i en lufttett boks frem til det skal brukes. Denne boksen kan man pynte opp så den kan stå på badekarskanten.

10. Skriv et dikt

Det er ikke alltid vi får sagt hvor mye vi setter pris på hverandre i hverdagen. Derfor er morsdagen en fin anledning til å gjøre det.

Her er det riktignok bare kreativiteten som stanser deg. Skriv et brev eller kort til henne, eller hva med et dikt?

Skriv brevet som en historie eller lag en liste over fine og rare ting ved henne som du setter ekstra pris på. Med tekst kan man både imponere og leke seg i det uendelige!