Dette er interiørtrendene i 2021

Interiørtrendene for 2021 har allerede blitt satt, og hovedtrekkene for årets interiørtrender handler om å skape et hjem man liker og som gjør oss vel. 

Trendeksperter kan allerede se hva som kommer av interiørtrender i 2021. De mener at hvitt og fargeløst hører til fortiden, og inn kommer fargene og den personlige stilen. Nordmenn tør å velge sterkere og klarere farger enn i fjor, og man søker spenning, variasjon og luksus hjemme. 

Naturen og fargene inn i hjemmet

To av de viktigste basene for interiørtrendene i 2021 er at vi ønsker å ha naturlige og friske farger og materialer hjemme. Det hvite og grå er ikke borte, men går fra å være hovedfarger til å være viktige aksentfarger, sammen med sort. Vi bruker dem nå til å stramme opp uttrykket og gi luft til fargepaletten. I en pressemelding fra ifi.no sier fargesjef Jenny Bull Gustavsens hos Butinox følgende:

– Jordtoner vil være den største tendensen innenfor farger fremover. Det nye av året er at det er flere klare nyanser i palettene vi bruker, og vi bruker gjerne flere nyanser innenfor en farge.

De gule og røde fargene blir viktige igjen, og de vakre lillatonene kommer for fullt hevdes det også i pressemeldingen. Fargen dijon, som står fantastisk til lilla, er også blitt veldig populær. Jordfarger sammen med brente toner og det grønne danner den deilige “cottage chic” følelsen. 

Den nye trenden for 2021 blir jordtoner. Foto: Happy Homes

Personlig til fra rom til rom

Man har til nå foretrukket den typiske rolige, harmoniske stilen hjemme med duse, kulørsvake farger, og vi har brukt samme farge og gulvtype i de fleste rom. I 2021 bruker vi ulike farger i forskjellige rom, og leker oss med kulørstyrke og glansgrader for å skape en dynamisk atmosfære.

– Det første vi merket av denne trenden var at vi begynte å bruke tapet på veggene igjen, vi maler vinduskarmene våre svarte og bruker matt og blankt mot hverandre. Det gir oss en kontrast og spenning vi lengter etter når vi oppholder oss hjemme omtrent dobbelt så mye som før, sier kreativ leder hos Fargerike Tale Henningsen.

Når vi skreddersyr hvert rom til vår personlighet, tenker vi også på gulvet. Mens det før gjerne skulle være den samme, lyse parketten i alle rom, begynner nå folk å variere med design og gulvtyper. 

Det er mange som fortsatt klamrer seg fast til parkettgulvet, men nå kombinerer man parketten i forskjellige mønstre for å løfte interiøret. De som velger forskjellige gulv i forskjellige rom leker seg mer med gulvtyper som vinyl og teppegulv, og henter opp farger fra det ene gulvet så det matcher med det andre. 

Spafølelsen på baderommet blir en trend i 2021. Foto: NorFloor

Spafølelsen inn på baderommet

Med lengsel etter spa og reiser har vi begynt å sette større krav til hvordan vi innreder baderommene våre. Kommunikasjonsdirektør hos Rørkjøp, Cecilie Bjørnerud Knap, sier i pressemeldingen:

– Nå vil vi ha baderom som gir oss den luksusfølelsen vi får når vi besøker hotell og spa. I tillegg skal det ha en personlig og naturinspirert helhet, med spennende tilbehør i farger som rosé og kobber.

Se her hvordan du kan skape spafølelsen hjemme.

Man vil ha annerledes flisformater, kombinasjon av store og små fliser og lekne fargevalg. Det er også blitt en større etterspørsel etter skreddersydde baderomsmøbler. 

Storformat på marmorfliser kombinert med mindre fliser har blitt kjempepopulært. Nå har folk også begynt å montere avlange fliser stående, noe som gir oss den trendy 70-tallsstilen. Flere ønsker også sine helt personlige, plassbygde baderomsmøbler, gjerne med topper og fronter i samme format som flisene på veggen, forteller Knap.

Fikk du med deg? Disse tre baderomstrendene bør du satse på i 2021

Finn Schjøll har 2 tips til hvordan du kan lykkes med personlig interiør:

  1. Hver eneste gang du ser noe du kunne tenkt deg hjemme, klipp det ut eller ta bilde, og legg det i et moodboard. Når du senere skal innrede går det mye lettere, du slipper unna hastevalg og vil elske alle elementene i interiøret over lang tid.

  2. Et triks for å finne hele fargepaletten til ditt hjem, som vil bli en garantert suksess, er å gå bort til fargebaren i en fargehandel, gi deg selv 10 sekunder og ta de 10 fineste fargene du ser uten å tenke noe mer. Så ser du eller en butikkansatt fort hvilke farger som korresponderer godt. Gjør de ikke det, finnes det tusen andre nyanser av fargene som gjør det. Da får du garantert en fargepalett du vil trives med i lengden.

Kilde: ifi.no