6 mirakler stueplanter kan utrette

Hvis du tror stueplanter bare er til pynt tar du feil. 

Stueplanter kan gjøre mye for deg og hjemmet ditt! Det vil aldri ikke lønne seg å freshe opp hjemmet med fargerike og grønne herligheter.

1. De gir deg mer energi

Forskere har funnet ut at menneskets energinivå øker betraktelig når vi ser noe vakkert – for eksempel en Afrikansk fiol (Saintpaulia). Det som skjer, er at adrenalinet stiger i kroppen og vi føler oss kvikkere.

2. Tørr inneluft tilføres fuktighet

Mange stueplanter er kjent for å tilføre innemiljøet naturlig fuktighet. Særlig om vinteren er dette nødvendig. Bregner er en av de plantegruppene som er best på å spre fuktighet i rommet.

3. Suger til seg allergifremkallende og giftige stoffer

Mange planter er kjent for å kunne suge til seg allergifremkallende partikler, for eksempel støv. Undersøkelser viser også at skadelige stoffer i luften begrenses, takket være inneplanter. Forskere fra NASA har også kommet fram til at noen planter kan fjerne svært giftige stoffer, som formaldehyd, fra luften. 

4. Farger gjør oss kreative

Ifølge Goodhousekeeping gjør fargerike blader oss mer kreative og oppfordrer oss derfor til å kjøpe fargerike planter.

5. Planter redder deg fra å sovne på jobben

Et halvmørkt kontormiljø kan gjøre oss søvnige. Planter gir energi til et rom, men få kan leve med lite lys.  Dette gjelder ikke bambus som er ideel som feng shui-planter på arbeidsplasser og skoler. 

6. Stimulerende effekt

Rødt har en gunstig effekt på den menneskelige psyke. Vi blir rett og slett mer våkne og energiske av den. Plasser for eksempel en rød plante på badet for å gi deg et ekstra kick om morgenen.