Taklamper som er stilige

Taklamper kan gjøre mye i et rom. Sjekk ut disse stilige taklampene og la deg insipirere!

Organisk og østeninspirert
Alle typer design har dratt inspirasjon fra forskjellige steder. Enten det er foreksempel glamorøse tidsepoker eller spennende kulturer, leter vi etter ulike typer originale konsepter for å la oss inspirere til best mulig resultat. Østen er en stor inspirasjonskilde for mange designere og eksotiske materialer og mønstre er å se hos flere produsenter i dag. Fargene er gjerne mørke eller sølv og formene er ovale eller avrundede som avsluttes med en spiss ende. Materialbruken er ofte svert gjennomtenkt og produktene er gjerne laget organisk.

(Saken fortsetter under bildet)

Cristiania Belysning har laget en serie taklamper som passer godt inn i akkurat denne kategorien. Gjennom designet East pendel, har de produsert en lampe i organisk rotting med en nydelig oval form. Lampen leveres i brunt og hvitt og gir sine omgivelser en deilig og eksotisk atmosfære.

Industrielt og hardt
Tiden er nå inne for å kvitte seg med det eksklusive krommet og skaffe seg røffere produkter gjerne i metall, messing eller børstet stål. En industriell stil har blomstret opp den siste tiden, der produktene skal se hjemmelagde ut og spille på nostalgi.

Santorini fra Living. Foto: Produsenten

Det samme prinspippet gjelder i lampeverden. Både når det gjelder hengelamper i taket og på bordlamper av mindre slag. Stilen skal være røff, ujålete og gjerne litt monoton. Man skal ha følelsen av at lampen kommer direkte ut fra smia, men likevel gjerne blandes med nyere typer produkter for å danne et mer moderne og tidsriktig miljø. Den industrielle stilen har nok kommet for å bli en stund og preger flere andre typer produkter også. Eksempelet Santorini kommer fra Living og ligger på kr 1495,-

Fargenes gjenkomst
Selv om store deler av trendebildet i dag preges av monotone farger og materialer, er det fortasatt en liten del aktører som produserer lamper i farger. Hos flere produsenter kan man tydelig se en litt enklere og mer eksklusiv trend som byr på en mye strengere type materialbruk og leker mer med den minimalistiske stilen. Og som en liten bonus som kommer med denne typen konsept, er produktene her gjerne laget i farger.

Takpendler er svert populært og her skal gjerne utrykket være så enkelt som mulig. Pendlene er ofte formet som runde eller ovale kuler eller kuler tilknyttet andre gjerne litt kunstneriske former. Designbelysning har flere forskjellige slike type lamper i sitt sortiment, og et godt eksempel er kolleksjonen Casanova. Casanova kommer i fire forskjellige typer klare farger og kan virkelig sprite opp sin tilværelse.