Prøv fiberoptisk lys!

Fiberoptisk lys er et spennende alternativ til belysning og dekorasjon i hjemmet.

Badet har fått montert «stjernehimmel» i taket.

Kort og enkelt forklart er fiberoptikk lange fibre som transporterer lys uten å ta med strøm og varme. Et fiberoptisk lysanlegg består av: Lysgiver, fiber, endearmatur, linse, eller ingen armatur.

Belysning med fiberoptisk lys er energibesparende ved at det er en lysgiver som gir lys til mange punkter for eksempel 30 downlight. Det er heller ikke strøm ved lysuttaket og derfor virvler støvet ikke mer rundt lyspunktet enn ellers i rommet. (Generell belysning tiltrekker seg støv.)

Fiberoptisk lys egner seg derfor svært godt som leselamper ved sengen for de som er plaget med astma og støv-/ midd-allergi. Også med tanke på brannfaren, spesielt på barnerom, er det ekstra trygt å vite at lyspunktet ikke er varmt.

For stuer og allrom designes løsninger som blir tilpasset den enkeltes behov. Det kan være prismer/krystallamper designet etter kundens ønske, for å ha over spisebord og lignende, eller direkte belysning på bilder/malerier og hengelamper over trapp.

Fargevasking av vegg er svært dekorativt, du kan tilpasse fargene etter stemning / setting for kvelden.

Farge på lyset er fullt mulig ved bruk av fiberoptisk lys.

Som endearmatur til fiberoptisk lys finnes et stort utvalg i dekorative og funksjonelle armaturer, fokuser- og justerbare, krystall, glass og prismer. Armaturer produseres i forskjellige farger, samt messing, chrome og ”gull”. Men, fibere kan godt installeres uten armatur og vil da gå i ett med taket.

I tillegg til å bruke fiberoptikk til belysning er det populært som dekorasjonsbelysning i hjemmet. Fiberoptisk lys integreres enkelt i glassbyggerstein og glass-/akryl-felter. Produkter som dette brukes jo ofte som lettskillevegger i for eksempel dusj, entreer, osv. Her kan man da legge lys i ”veggen” eller feltet og det kan legges på farge. Fargen kan tilpasses interiøret for øvrig eller man kan bare ha hvitt lys.

Det kan også integreres fiberoptisk lys i boblebad, dusj og dusjhoder. Dette er helt ufarlig fordi det ikke er strøm ved lysuttaket.

Ellers kan fiberoptisk lys monteres i nærmest alt: gulv, vegger og tak av ulike typer som fliser, stein, tre, tepper osv. Ved oppussing trenger man bare å senke/heve fra 5 til 10 cm for å få montert fiberoptisk lys, (uplight, downlight).

Stjernehimmel kan lages i uendelige variasjoner for de ulike settingene. Disse monteres ofte over boblebad, baderomstak, soverom og ved hjemmekinoanlegg. Stjernehimmelen får ofte ett funklingshjul. Det kan også monteres fargehjul. Barn synes ofte det er flott med farger. Ved ettermontering av stjernehimmel må det bare lektes ned et par cm. Enten som et felt eller hele taket.

Fiberoptikk egner seg også spesielt godt til bruk i hage og utemiljøer.