Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på  soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere funksjoner.

Den siste tiden har det skjedd en spennende utvikling innen bruken av soverom. Dette har resultert i store endringer når det gjelder interiør og innredning av rommet.

I og med at alt annet i huset har blitt så åpent, har det tvunget seg frem et behov for et rom der man kan trekke seg tilbake for ro og avslapning. Soverommet er en av de få mulighetene vi har til å få et lukket rom.

Soverommene blir ikke nødvendigvis større, men de får flere funksjoner. Fra å være et rom som i hovedsak brukes til soving brukes nå soverommet til andre aktiviteter som å se på TV, surfing på laptopen eller slappe av med en god bok.

Henter inspirasjon fra hoteller

– Hotellene har hatt et bevisst forhold til dette med å kombinere soverom med oppholdsrom i mange år, og har blitt veldig gode på det. Derfor er det ikke unaturlig at vi henter inspirasjon fra hotellrommene når vi skal innrede soverom i hjemmet, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar til ifi.no.

Soverom

Soveromsinnredning i private hjem og på hotell er ikke så forskjellig. Foto: Espen Grønli

Han legger til at det eneste som egentlig skiller idealsoverommet fra et hotellrom er skrivebordet.

– Vi sitter heller i senga eller en godstol med laptopen på fanget fremfor ved et skrivebord. Dette blir derfor et overflødig møbel på et privat soverom, sier han.

Soveromsinnredning med dempet fargeskala

Om du ønsker den lune, gode stemningen på sovetrommet, er det viktig å ikke male det helt hvitt eller helt lyst.

– Soverom kan godt males i mørkere farger på alle fire vegger. Det tåler en mørkere fargeskala enn mange andre rom, sier Ramsøskar.

Soverom med tapet fra Borge

Med pent hodegjerde, puter og fin nattbordslampe får mange hotellromassosiasjoner. Her kombinert med et mørkt tapet fra Borge, som gir rommet litt dramatikk. Foto: Borge

Vegger og tekstiler i dempede farger vil gjøre mye for stemningen på et soverom:

  • Sengetepper og fine puter kan gi sengen et slags sofapreg, noe som også understreker inntrykket av et oppholdsrom.
  • Husk garderoben, og integrer den som en del av det øvrige temaet.
  • I følge interiørarkitekten bør garderobeskapene være hvite, da garderoben er et såpass stort element i rommet at fargene vil spille en betydelig rolle for helhetsintrykket.
  • Kjøper man ny garderobe det mange varianter å velge mellom – eller du kan pusse opp den eksisterende garderoben med maling eller tapet.

Belysning på soverommet

Soverom med mørk tapet fra Borge.

Med et pent hodegjerde, puter og forseggjort nattbordslampe får mange hotellromassosiasjoner. Her kombinert med et mørkt tapet fra Borge, som gir rommet litt dramatikk. Foto: Borge

Belysningen har også mye å si for stemningen i rommet.

En kjedelig kuppel i taket kan for eksempel byttes i en morsom og dekorativ lysekrone.

– Noen fine nattbordslamper vil også gjøre mye for atmosfæren, spesielt om de er plassert på fine nattbord. Men det er viktig ikke bare å fokusere på stemningslys; skal man benytte rommet til å jobbe eller lese, er det også viktig å ha mulighet for godt arbeidslys der hvor det trengs, avslutter Ramsøskar.

5 tips for hotellstil på soverommet

1. Få laget et fint hodegjerde – det er en rimelig investering som gir mye effekt

2. Mal med mørke farger – et soverom tåler en langt mørkere fargeskala enn andre rom

3. Prioriter belysning – velg en morsom lysekrone eller en dekorativ lampe fremfor et kjedelig takpunkt

4. Kjøp fine nattbord og nattbordslamper – det gjør mye for helhetsinntrykket

5. Velg fine garderobeskap, eller puss opp noen du har – hvite laminatskapdører ødelegger mye av stemningen

Kilde: Ifi.no