Pappa bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, lagde faren en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til henne! 

Den interiørinteresserte mammaen i huset gikk løs på nettet og fant bilder av senger som kunne passe husets lille prinsesse. Og da den treverksglade pappaen Marius Markussen fikk en god idé, satte han seg ved tegnebrettet med én gang.

– I Google SketchUp tegnet jeg opp et førsteutkast ved hjelp av målene jeg hadde tatt i endeveggen der senga skulle stå, sier Markussen.

– Da fikk jeg vite hvor mye materiale jeg trengte, hva slags seng jeg ville gå for og om vi fikk plass til skuffer innunder sengen. 

Da datteren fikk vite at mamma og pappa skulle bygge seng, var hun i full gang med å ønske seg diverse detaljer og ting til sengen. Den skulle ha dører og vindu, rosa og ikke minst – være inspirert av Disney-filmen Frost. Dermed ble det bestemt at sengen skulle bli et prinsesseslott. Med innebygd tegnebenk, så klart.

Steg 1

Først reiste Markussen rammeverket, og fant ut av hvor sengevangene skulle være. Deretter stivet han hele reisverket med panel og tegnet bunnlinjen.

Foto: Marius Markussen

Foto: Marius Markussen

Steg 2

Vinduer skjærte han ut av Huntonit-ferdigplater og kledde det lille huset innvendig med de resterende platene. 

– Så lagde jeg til gulvet i andreetasjen, sammen med trappen og en liten hylle innvendig der hun kunne ha drikkeflaske og bøker, sier Markussen.

Foto: Marius Markussen

Steg 3

Deretter gjensto finarbeid med listing og fiksing av balkongen. Rekkverket på balkongen kom fra pinnen fuglebrettet står på, slik at de skulle være runde som søyler på et slott.

Foto: Marius Markussen

Steg 4

Til slutt tilpasset Markussen to store skuffer til under sengen som skal holde rommet ryddig. Deretter ble senga malt, og det var klart for å vise Tuva Marie resultatet.

Foto: Marius Markussen

Foto: Marius Markussen

Treåringen var «helt i ekstase» og innflytningen ble feiret med hjemmebakte boller. Og hun var så stolt at alle som kom på besøk måtte komme og se på slottet, selv lenge etter det var ferdig. 

Foto: Marius Markussen

Brukte restemateriale

Totalt tok det cirka en uke å bygge prinsessesenga. Prosjektet ble som regel jobbet på etter middag fordi Markussen hjalp foreldrene med et tilbygg til deres hus på formiddagen.

– Til sammen kostet ikke sengen mer enn 4000 kroner fordi vi brukte restemateriale fra da vi bygget hus i 2013. Det som kostet var madrass, maling og diverse, forteller han.

Mens pappa jobbet på drømmeslottet, sov Tuva Marie i senga hos foreldrene. 

Foto: Marius Markussen

Toetasjers drøm

Selve sengen og tegnebenken er i førsteetasje av slottet, mens andreetasje inneholder en stige og balkong. Skuffene under senga måler cirka 100x80cm, og kan dras ut ved å trekke ut trappen. 

PÅ veggen henger en liten postkasse Tuva Marie fikk i gave fra besteforeldrenesine. Og hver lørdag får hun enten brev eller klistremerker levert rett hjem på slottstrappa.

Etter hvert er mesterverket også oppdatert med teppe på gulvet i andre etasje, belysning med forskjellig farge, og et lettstelt blomsterbed langs grunnmuren. 

Vil du ha flere morsomme tips om hjem og interiør? Abonner på vårt nyhetsbrev!