Nytt rom til 4-årsdagen

Til 4-årsdagen fikk Siri sitt eget rosa rom - et ekte prinsesserom.

Vesle Siri koser seg på det nye rommet pyntet hatt - akkurat som andre prinsesser.
Vesle Siri koser seg på det nye rommet pyntet hatt – akkurat som andre prinsesser.

På selve dagen hennes var alt ferdig pusset opp. Kvelden før lukket vi døren og satt på en diger sløyfe, smiler mor. De visste hva datteren drømte om.

Når dagen endelig var der fikk hun noen gaver, og fikk så vite at det var en ekstra overraskelse til henne. Siri fikk løsne sløyfen og åpne døra til det lille prinsesseriket. Hun ble veldig, veldig glad, gikk bort til senga og sto og stirret på himmelgardinen. Så kunne foreldrene fortelle henne at dette nå var hennes rom. – Åhh, utbrøt Siri, og var veldig fornøyd og strålende blid.

Himmelen er enkelt sydd av to ferdigsydde gardiner som er festet sammen i løpegangen. Løpegangen er trædd på en liten gardinstang og festet til taket med ståltråd. Så enkelt og så dekorativt for jenterommet. Selvsagt er det sengetøy og myke puter med prinsessekroner og andre viktige innslag som hvite hester og dansende små piker.

Alle småjenters drøm - et prinsesserom med himmelseng og rosa vegg.
Alle småjenters drøm – et prinsesserom med himmelseng og rosa vegg.

Dekorative detaljer
Gardiner en prinsesse verdig var en investering som måtte til. Designet av Sarah Hardaker fra Harlequin og sydd av en flittig mor. Liftgardinen har hjerter og engler, og en nydelig perlerad i underkant. Kommoden fikk de kjøpt av en dekoratørvenninne, hvorpå den ble malt og fikk nye knotter. Toppen av kommoden har fått en gammeldags varm glød av beis med mørk fargepigment og et lag med blank lakk. En rosa knaggrekke i barnehøyde gir plass til de viktigste plaggene.

Fargekoder
Taket er lyst, malt i silkematt eggehvit NCS 0502Y. Listene er i samme eggehvite farge, men med halvblank maling.Veggene har fått praktisk, enkel halvgrov strietapet, ikke den groveste og ikke den fineste. Tre vegger er malt lyse i vannbasert hvit narciss, silkematt 10, NCS 0005-Y20R. Den rosa dekorveggen er malt i silkematt 10, NCS 0020-R30B.Gulvet har fått eikeparkett med fotlister i samme materiale. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene, slikt gjør man jo ikke med ekte prinsesser.

 Vesle Siri stråler og viser oss rett inn på rommet sitt, et nydelig rom i sarte toner som er en prinsesse verdig.

– Dette er mitt rom! sier hun, i tilfelle vi skulle være i tvil. Vi er ikke et øyeblikk i tvil, rommet har ekte prinsesseseng og ellers alt en liten frøken kan ønske seg.Her er det rosa og hvitt, glitter og tyll og selvsagt vesker og hatter…

Airy Fairy-gardiner fra Harlequin tar opp igjen fargen i kontrastveggen.
Airy Fairy-gardiner fra Harlequin tar opp igjen fargen i kontrastveggen.

Bursdagsgaven

Siden huset skulle bygges om ble det klart at Siri ville få nytt rom, og hun var raskt ute med sine ønsker. Hun ville gjerne ha rosa på alle veggene, og ymtet frempå om en prinsesseseng. Ventetiden var lang,men rommet var vel verdt å vente på.

Hele familien har vært involvert i oppussingen, men mor i huset skjønner vi er en mester i å dekorere.

– Under oppussingen bodde vi alle fem i kjellerstua, og Siri gledet seg veldig til å få et eget rom igjen. – Det nærmet seg bursdagen til Siri, og vi hadde lyst til å gi henne det nye rommet i bursdagsgave, forteller mor. – Siri ville gjerne ha rosa på alle veggene, men hun fikk én vegg. Jeg syns det gir mer virkning med bare én vegg i rosa, og så er det mye lettere hvis man skal male over, supplerer hun.

Forbrukerinfo:
Knaggrekke fra Sia henger praktisk i barnehøyde.

Knaggrekke fra Sia henger praktisk i barnehøyde.

  • Tromsnes seng, himmel, lamper og fotorammer fra Ikea, www.ikea.no, tlf. 815 44 000
  • Kronepute fra Kid Interiør, www.kid.no, tlf. 32 26 49 00

Fargekoder:

  • Taket: Silkematt eggehvit – NCS 0502Y
  • Listene i samme eggehvit som taket, men med halvblank maling
  • Tre vegger er malt i vannbasert narciss, silkematt 10 – NCS 0005-Y20R
  • Rosa dekorvegg: silkematt 10 – NCS 0020-R30B