– Vi bygde eget trimrom i huset!

Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme og bestem selv når du vil og kan trene.

Her bor: Sofia og Anders Bursjöö.
Hvor: På Ingarö utenfor Stockholm.
Prosjekt: Et eget trimrom hjemme i huset.

På idylliske Ingarö utenfor Stockholm ligger Sofia og Anders Bursjöös lille gråmalte hus i et rolig strøk. Sofia, som trener seks dager i uken, driver en av Sveriges største treningsblogger.

Hun har for tiden barselspermisjon og er hjemme med den seks måneder gamle babyen Ebba. Allerede i entreen merkes det at det her bor mennesker som liker å trene – løpesko og slalomutstyr sloss om plassen.

I ett av rommene mot hagen på baksiden av huset har Sofia og Anders innredet et trimrom. Her skinner solen inn på manualer, kettlebells, en pilatesball og en innrammet tavle med motivasjonssitater som «impossible is nothing» og ”don’t think, just do”.

Ektemannen Anders har bygget en stødig oppstilling for stangen der man tar push ups, hengte opp kroker for gummibånd og en hoppesele for babyen.

Sofia Bursjöö viser hvordan man gjør armhevinger i et Jungle Gym.

– Vi ville ha noe som holder og samtidig en konstruksjon som ikke medfører hull i veggen. Stativet for push ups og stang er viktig, og nå har vi også anskaffet en Jungle Gym hvor man kan gjøre arm-, ben-, ryggog mageøvelser i, forteller Sofia.

På gulvet ligger myke, grå gymgulvplater, som er kjøpt på et byggvarehus, og en stor pilatesball til balanseøvelser.

På veggen henger en flatskjerm hvor man kan spille noen av de forskjellige treningsdvdene som de har. Bak garderobens speildører henger treningstøy og annet tilbehør.

– Man trenger egentlig ikke så mye for å innrede et eget trimrom hjemme. Det holder med strikker, matte og en ball. Treningssykkel og tredemølle har til bare å bli stående. Dessuten kan man jo løpe og sykle utendørs, sier Sofia.

Hun synes man bør satse på apparater der man bruker sin egen kroppsvekt i treningen. Det tar ikke så mye plass, da kan man også bruke litt mer på å gjøre trimrommet innbydende og hyggelig å bruke.

Gulvet er dekket med myke gymgulvmatter fra Jula, her er også en lyseblå yoga/pilatesmatte.

– Er man vant til å trene i et treningsstudio må man sørge for å ha disiplin og struktur til å trene hjemme. Men, det er også viktig at man trives både med innredningen og treningstøyet. Jeg har malt i rødt og oransje her, det er farger man får energi av.

Apparatene har kostet ekteparet et par tusenlapper, og det er vel anvendte penger. Anders trener tre ganger i uken hjemme, gjerne med babyen i hoppeselen ved siden av. Sofia trener både i et studio i byen og hjemme. Alt fra mountainbike, motbakkeløp, slalom og crossfit til bikramyoga.

– Jeg har alltid trent mye, jeg elsker det. Trimrommet vårt er koselig, det har også blir et lekerom både for voksne og barn. Man kan invitere hjem treningsvenner til en økt, sier hun.

Til biceps- og tricepsøvelser, trenger man manualer og vekter med forskjellig tyngde.

Slik innreder du trimrommet

  1. Tenk på hvilke apparater du vil ha, og beregn hvor stor plass du trenger.
  1. Kanskje trenger du en tredemølle eller en ergometersykkel, Man kan jo faktisk løpe og sykle ute, så kanskje holder det med noen vekter, en stang, en matte, gummibånd/strikker og en pilatesball?
  1. Sørg for at tromrommet ser hyggelig ut slik at du får motivasjon til å trene. Med planter, inspirerende sitat og en liten TV med trenings dvd’r er du langt på vei. Et speil slik at du ser om du gjør øvelsene riktig er også lurt.

Også lår- og magemuskler kan trenes i det smart Jungle Gym’et.

Tips!

Her kan du kjøpe treningsapparater:

Sportmaster.no
QXL.no
Treningspartner.no
Mobech.no
Idrettsbutikken.no
Antonsport.no
Aktivshop.no