Lag ditt eget trimrom

Lag ditt eget trimrom i boligen.

Foto: Colourbox. Med TV på trimrommet kan du trene til instruksjonsfilmer.

Med et eget trimrom i kjelleren eller på loftet, behøver du ikke å tenke på dårlig vær, lang reisetid til treningssenteret eller rensligheten i garderoben. Men det er ikke nok bare å sette en romaskin inn i et ledig rom, du må sørge for at rommet er egnet til trening.

– Det bør være ventilasjon der, enten i form av et vindu du kan åpne eller et ventilasjonsanlegg. Det blir jo til at man svetter en del, og da er det viktig å få inn frisk luft, sier Trine Sigurdssøn hos Treningspartner.no.

Pass på gulvet
Hvis du skal trene med vekter, bør du legge et gulv som er sterkt og som kan tåle at en flere kilo tung vektstang blir mistet ned. Det finnes egne sportsgulv som er beregnet på slik bruk. Det kan også være lurt å ha matter under tredemøllen og annet utstyr, slik at du beskytter gulvet.

– Det er mer behagelig å jobbe på gulv som er litt mykere, så hvis du har betonggulv i kjelleren der trimrommet skal være, bør du vurdere å legge et mykere gulv opp. Med tanke på at det svettes en del i et trimrom, er det også enklere å rengjøre gulvbelegg enn betonggulv, sier Sigurdssøn.

Kjeller eller loft?
Tenk også på plasseringen av trimrommet. Selv om du har et ledig loftsrom, er det ikke sikkert at det er den beste plasseringen for trimrommet.
– Har du et hus over flere etasjer, kan det være lurt å legge trimrommet i kjelleren, med tanke på støy, sier Sigurdssøn.

Men legger du trimrommet til kjelleren, bør du sjekke takhøyden først, mener Nina Marshall i Nordic Fitness.
– Store multigym kan være ganske høye, og det er viktig at kundene er oppmerksom på dette før de kjøper varen og begynner å montere. Og dersom du skal ha en tredemølle bør du legge til ca. 50 cm. til din egen høyde for plass til løping med elevasjon.

Hvis du blir nødt til å ha trimrommet i en av de øverste etasjene, foreslår Marshall at du tar hensyn til støy.
– Skal du for eksempel trene styrketrening, bør du vurdere multigym med vinylbelagte vektblokker i stedet for løse vektskiver.

Hjelp motivasjonen
Et annet viktig moment når du innreder trimrommet, er at det skal ha en hyggelig atmosfære.
– Selv rommet kan gjerne være lyst og lett, og det bør være god belysning i trimrommet. Det skal være trivelig å oppholde seg der, sier Sigurdssøn.

Du kan også redusere dørstokkmila ved hjelp av lyd og bilder. Hvorfor ikke ta en løpetur på tredemølla mens du ser på Frustrerte fruer, eller løfte vekter mens du hører på musikk?

– Legg opp til mulighet for musikk og TV. Dette kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe, og TV kan være praktisk med tanke på instruksjonsfilmer, sier Nina Marshall.

Forbrukerinfo
Ifact, www.ifact.no
NordicFitness, www.nordicfitness.no
Treningspartner, www.treningspartner.no