9 upraktiske interiørtrender

Det finnes interiørtrender som kanskje virker som en god idé i utgangspunktet, men som viser seg å bare være en pest og plage i hverdagen. 

Åpne kjøkkenhyller 

Åpne hyller
Foto: Getty Images

Åpne hyller er blitt veldig populært, og fungerer virkelig som et supert utstillingsvindu for fine ting og tang i hjemmet. Men hvor praktisk er det egentlig? Særlig på kjøkkenet er åpne løsninger over benken mye å se i trendy interiører.

Ja, det er vakkert for øyet. MEN: Det bildene IKKE viser, er støvet og fettet som samler seg der oppe. Du får heller ikke innsikt i bryderiet det er å vaske vinglassene på nytt før du kan gi det til gjestene. 

Frittstående servant på badet

Frittstående servant
Foto: Getty Images

Som en vakker skulptur på badet, står den der – den fine vasken som slett ikke gjemmes bort nedfelt i benkeplaten. Men så kommer hverdagen, og spruten står til alle kanter, benkeplaten må konstant tørkes av, og hvordan i huleste havner det vann og skitt UNDER?

Hvis du i tillegg har en litt kraftig vannstråle fra kranen, risikerer du at vannet rutsjer ned i skålen og hopper videre ut på gulvet.

Badekar med løveføtter

badekar på løveføtter
Foto: Getty Images

Dette er en romantisk baderomsdrøm for mange: Et nydelig gammelt badekar, helst med gylne løveføtter og gammeldags kran, der du kan ligge og duppe i såpeskummet mens stearinlysene blafrer rundt deg.

Drømmen kan innfris, den, men ha i bakhodet at rengjøringen ikke nødvendigvis er gjort i en håndvending. Emaljeoverflaten på gamle badekar i støpjern holder ikke evig, og kan være et herk å få pen igjen.

Og hvis du har lyst til å ta deg en dusj oppi her, må du komme på en kreativ løsning for dusjforeng først. Men mindre du vil dusje hele badegulvet samtidig. 

Bilder eller speil på kjøkkenet

Det kan ofte løfte interiøret i et rom å henge opp et speil på veggen. For ikke å snakke om hvordan hygge-faktoren øker med et bilde eller en plakat. Men om dette fungerer like godt på kjøkkenet, er ikke like sikkert. For her er det damp, fettos og sprut, som setter sitt preg på omgivelsene. Prisen å betale for økt romfølelse kan dermed bli mange ekstra runder med vaskekluten…

Kritt-tavler 

kritttavle
Foto: Getty Images

Tavlemaling har vært en trend i mange år, og kan være et artig innslag i interiøret. Enten om du bruker en vegg på kjøkkenet som handleliste eller om barna får boltre seg fritt på lekerommet.

Men det viser seg også at den tykke tavlemalingen kan være veldig vanskelig å male over, hvis du skulle ombestemme deg. Og det kan det jo være du gjør, når du innser at kritt er vanskelig å vaske bort, slik at tavlen aldri blir helt ren. Dessuten havner det krittstøv overalt… 

Hvite puffer

Hvitt er et trygt og godt valg i interiøret. Det passer til alt, og fornærmer ingen. Men noen møbler bør nok ikke være hvite. For eksempel en puff. Et møbel som inviterer til å legge beina på kan med fordel ha en annen farge. 

Løse sofatrekk

hvit sofa
Foto: Getty Images

Apropos hvitt interiør, så er det kanskje ikke så smart med hvit sofa heller. Men hei, hvis du har et trekk som bare kan smyges av og stappes i vaskemaskinen, da er vel problemet løst? Tja, det spørs hvor godt trekket sitter… For selv om det i utgangspunktet skal passe rundt sofaens alle former som fot i hose, viser det seg at trekket har en tendens til å skli rundt på møbelet og ende opp på helt feil sted.

Sengen inntil veggen

I små rom er det ofte ingen annen løsning, med mindre du aksepterer at skuffer, skap og dører ikke kan åpnes. I de tilfellene må sengen rett og slett plasseres inntil veggen. Andre ganger gjøres dette helt frivillig, med en tanke om å skape en koselig krok. Det vil si, koselig helt frem til du skal skifte sengetøy… Da må hele sengen skyves ut, for å komme skikkelig til. Upraktisk. 

Ekstra lange gardiner

Å, for en deilig, luksuriøs følelse: Gardiner som flommer utover gulvet og gir rommet et snev av kontinental glamour. Men glamouren kan fort slå sprekker når kjæledyret ditt oppdager den nye, silkemyke koseplassen. Da vil det bli umulig å nekte Pus eller Fido adgang, og du må finne deg i en ny pelskledning nederst på gardinene. I tillegg til hybelkaninene, da.  

Husk å melde deg på vårt nyhetsbrev, hvis du vil få tips fra oss!