11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

1. Gjennomsiktige plastposer med ziplås

Sorter farger, størrelse eller mønster i forskjellige plastposer som du får kjøpt på butikken. Det blir superenkelt å finne frem de fargene og typene du vil bruke neste jul.

Kilde: IHeartOrganizing

2. Sy egen bag til treet

Har du krypet til korset og kjøpt uekte juletre? For å ta best mulig vare på det, kan du sy en egen oppbevaringsbag så treet ikke blir flatt og møkkete.

Kilde: TimeWithThea

3. Surr juletrelys rundt papp

Hvor mange minutter (timer?) har du ikke brukt på å fikle med juletrelys som har større floker enn Ronja Røverdatter? Unngå det ved å surre tråden rundt store pappbiter som kan settes ned i en pappeske.

Kilde: IHeartOrganizing

4. Ha kulelenkene i vannflasker

Ingenting er mer frustrerende enn kulelenker som sitter fast i all annen julepynt, og som ødelegger den harmoniske julepynte-stemningen man strever etter. Unngå det ved å oppbevare lenkene i en vannflaske – cirka 2 lenker får plass i én flaske.

Kilde: TipJunkie.com

5. Heng opp alle julekulene

Julekulene vil være klar til bruk hvis du henger dem på trepinner i en plastikkboks når de skal oppbevares. Trikset er spesielt bra for de kulene du er redd for at skal knuse.

Kilde: Craptastic

6. Bruk papp og kartong

Hvis den originale emballasjen for julekulene er ødelagt eller kastet, kan du bruke pappesker med inndeling (for eksempel boksene vin kommer i – spør på vinmonopolet!) Legg to eller tre kuler oppå hverandre, hver og en innpakket i papir. Bruk eggekartonger for mindre kuler og skoesker for mellomstore.

Kilde: IHeartOrganizing

7. Heng opp julekransene

Unngå at julekransene blir møkkete, stygge og flate ved å henge dem opp på kleshengere. Legg dem først i en plastpose, og heng dem deretter opp i klesskapet eller et annet egnet sted.

Kilde: LifeShouldCostLess

8. Pakk inn treet i plast

Dette fungerer kun – dessverre – på uekte tre. Bruk gladpack eller annen plast til å pakke inn treet slik at formen holder seg helt til neste jul. 

Kilde: Epbot

9. Bruk et eget klesstativ

Hvis julepyntingen slett ikke er en lek i ditt hus, kan det være lurt å gå til innkjøp av et eget klesstativ. Der kan du oppbevare bokser, kranser og juletreet samlet.

Kilde: SewManyWays

10. Legg dekorasjonene i kopper

Du vet sånne store, røde plastikkopper man ser på fester i amerikanske filmer? Finner du noen lignende, er de helt ypperlige å bruke til å oppbevare julekuler og andre dekorasjoner. Hvis du i tillegg limer en og en til en pappplate, kan du stable to stødige lag oppå hverandre i en plastboks.

Kilde: Momspartycafe

11. Dekorer boksene med julekort

Rotete loft, mørk kjeller eller altfor mange bokser i hus? Istedet for å skrive hva hver enkelt boks inneholder, kan du lime på dekorative julekort slik at du enkelt ser hvilke du skal hente når julepynten skal frem.

Foto: Getty Images