Historisk oppgang for hytteleie

Hytter og fritidsboliger leies nå ut året rundt, og interessen er større enn noensinne. Samtidig viser en ny undersøkelse at Norge er førstevalget når folk skal leie feriebolig. 

hytte på fjellet

Utleie av hytte året rundt

Tradisjonelt sett har utleie av hytter vært sesongbetont – hvor det har vært populært rundt ferier og høytider. En ny undersøkelse* viser derimot at flere leier ut hytta året rundt, tallene viser en oppgang på nesten 30 prosent på helårsutleie av hytter sammenlignet med i fjor.

Terje Berg, reiseekspert hos FINN, forklarer trenden følgende; “Det er rekordmange annonser tilgjengelig og flere enn tidligere ønsker å leie ut. Hytte-eierne ønsker også å leie ut mye mer enn tidligere. Det er naturlig å dra slutningen at flere ønsker leieinntekter for å finansiere hytta, grunnet blant annet høyere strømregninger.”

Norge på topp

Det er med tiden blitt langt mer attraktivt å feriere i eget land, og undersøkelsen viser at det i august og september var 12.000 søk på fritidsbolig i Norge, sammenlignet med 2.000 søk på fritidsbolig i Spania – som er nummer to på listen*.

Koronapandemien endret ikke bare hverdagen, men også våre reisemønstre, og kan trolig ha mye av skylden for dette. Mange fikk nok interesse for og glede av å feriere i eget land, en trend som kanskje er kommet for å bli. Ikke bare er det flere som leier ut fritidsboligen sin, men trenden denne høsten er at folk ønsker å feriere i Norge.

Økte levekostnader spiller inn

Økonomien er også klart en av årsakene for at det er stor interesse for norgesferie denne høsten, en interesse som nok vil holde seg utover vinteren. Med en ny økonomisk situasjon, men høye energipriser, høyere renter og dyrere mat blir flere husholdninger nødt til å omprioritere hvor man reiser.

Undersøkelsen gjort for FINN viser at 35 prosent at de spurte vil reise sjeldnere på ferie enn før og 24 prosent sier også at de vil reise til land det er billigere å feriere i. Samtidig sier 21 prosent av de spurte sier at de vil feriere mer i eget land fremover og at leie av hytte er en attraktiv måte å feriere på.

Har du selv tenkt å leie ut hytta eller fritidshuset? Da kan du lese våre ti beste tips HER.

*Undersøkelse gjennomført i august og september 2022 av Opinion for FINN.