Dette er en del av vår serien Hjelp, vi bygger hus, der vi følger familien Talmoen gjennom oppturer og nedturer når de bygger nytt hus i Stavern. Bli bedre kjent med dem her.
Etter en lang periode med byggetekniske detaljer, er det nå interiøret som står for tur.
4. februar 2017:
Klart for nok en skikkelig dugnadshelg, med besøk av venneparet Ruth og Trond. Nina og Markus hentet en del av malingen forrige uke, så nå kunne vi begynne på taket i andre etasje.
Blåfargen til Markus’ rom og den lyse gråfargen «mjødurt», som vi skal ha i mange rom, var også i hus.
Maling på proff sprøyte
Vi startet med å pusse alle taklister. Da det var gjort, gikk vi i gang med takmaling. Vi hadde vært så heldig å få låne en «proff» malingssprøyte av typen malere bruker. Sånt verktøy kan koste opp mot hundre tusen kroner. Det er noe helt annet enn en amatørsprøyte til drøye tusenlappen.
Vi plasserte sugerøret ned i en niliters bøtte med den fargen vi skulle ha på listene. Kort tid etter kom det maling ut av sprøyten. Vi regner med at det går med drøye tre liter bare i slangen, så greit å beregne litt ekstra ved bruk av sprøyte.
Først sprøytet vi en runde på taklistene rundt i rommet:
For å dekke listene godt, hadde vi satt en skråpensel på et forlengerskaft. Da kunne vi lett stryke over listene for å få en pensel-finish. Det er penere med penselstrøk enn sprøyte-look akkurat på trelister. Hadde det vært isoporlister, ville vi bare latt dem være sprøyta.
Da vi var fornøyd med finishen på taklistene, tok vi hele flatene av taket. Da en kvart av taket var sprøytet, rullet vi forsiktig over med en malingsrulle for å dekke jevnt.
- Les også: Velg riktig pensel til malearbeidet.
Det blir alltid litt mer maling noen steder når man sprøyter, siden strålen overlapper lagene frem og tilbake bortover. Men når malingen først er sprøytet på, er det utrolig deilig å rulle over taket. Da slipper bevegelsen ned i rullebrettet hele tiden. Et soverom på 15 kvadrat klarte vi på kun et kvarters tid!
- Les også: Gode tips når du skal male tak.
Blått tak og blå vegger
Med god temperatur i huset, samt at luftavfukteren til Mesterhus står og går, tørket malingen utrolig fort. Etter kun to timer kunne vi kjøre andre og siste strøk på takene på soverommene. I mellomtiden hadde Ruth og Nina også fått rullet taket til Markus med «Himmelblå». Det var stilig med noe annet enn hvitt i taket altså!
- Fargepaletten familien har valgt er i takt med trendene. Se de hotteste farge for 2017 her.
Etter litt tørk på taket til Markus, gikk jentene også i gang med å rulling av veggene til Markus. De skulle bli farget med «Innsjø». I våt tilstand så den først lik ut som taket, men den ble noe mørkere når den tørket.
Ny dugnad helgen etter
Nå hadde vi en pang-helg forrige helg med dugnad og stor fremdrift. Så kom uken med alle de daglige gjøremål og fritidsaktiviteter for barna. Nina jobbet to kvelder denne uken, så da ble det mye logistikk med speider’n til Markus, som skulle kjøres til og fra brannstasjonen i Larvik. På torsdagen var det håndballtrening på Nesjar igjen. Samtidig har vi kun hatt én bil denne uken, da gassvaieren på den gamle hang seg opp på mandag.
Alt i alt, er det rart å se hvor lite fremdrift det er mulig å ha, når helgen hadde vært så topp. Men men, slik er det jo bare. Nå er alt duket for ny dugnadshelg, så da er det bare å brette opp ermene, og gønne på.
Malin maler rommet sitt med «Bomull».
Ruth og Trond kommer på dugnad, nok en gang. Det er bare helt utrolig at de velger å bruke så mye av sin tid på oss! Vi har tidligere sett at det er disse dugnadshelgene som virkelig skyter fart i prosjektet.
Jentene gjør en kjempejobb med maling i helgen. Deilig å se at rom på rom blir ferdig malt.
Nina maler med «Mjødurt» i stua.
Gå ikke glipp av det ferdige resultatet – meld deg på vårt nyhetsbrev og få med deg alle oppdateringene fra husprosjektet + en rekke andre gode tips og triks for hjem og hage.
Familien er sponset med maling fra Gjøco, utstyr fra Jordan og interiørkonsulenttjenester fra Happy Homes.