«Startskuddet har gått – nå skal det sparkles»

Endelig får familien i serien Hjelp, vi bygger hus begynne på innsiden av huset. Etter litt kløning, får de stålkontroll på sparklingen med hjelp fra en proff.

Januar 2017:

I helgen fikk vi endelig tilgang til huset for å starte med de oppgavene vi skal gjøre. Vi skulle få besøk av et vennepar, Ruth og Trond fra Sørumsand, og sparkling som sto på tapetet.

Første skjøt tok lang tid, og resultatet ble ikke helt 100 prosent. Papirremsa slapp litt fra underlaget noen steder og dannet «vabler» som ikke ble pent.

Hjelp fra proff kompis

Etter en stund kom Tommy innom, en kamerat som har jobbet som maler tidligere. Vi viste frem skjøtene som Trond og jeg hadde sparklet til nå. Tommy mente at vablene måtte fikses. Grunnen til at papirremsa slapp fra veggen var manglende sparkelmasse under.

Det er viktig å ta på rikelig med sparkelmasse før remsa trykkes inn i skjøten. Dersom det er sparkelmasse bak hele remsa, vil den ikke slippe noe sted. Det er ikke farlig om man tar på for mye, for når man trykker remsa inn i skjøten med sparkelspaden etterpå vil overskuddsmassen havne på sparkelspaden igjen.

Her prøver Trond seg på de nye sparkling-triksene han har lært. 

Trond og jeg så på med store øyne da Tommy viste oss på en skjøt. På fire, frem drag hadde han fylt hele skjøten med sparkelmasse uten å søle noe på utsiden. Skjøten til Tommy virket helt loddrett, ikke slik som våre, som slynget seg litt frem og tilbake på utsiden av sporet.

Tommy satt remsa i toppen og brukte sparkelspaden til å dytte den inn i massen hele veien ned til gulvet, før han lett kutta remsa med spaden. Sånn, sa han, hele skjøten var ferdig på null komma svisj.

Sparklingen gikk som en lek da Vegard lærte seg noen triks.

Vi lærte mye av dette. På neste skjøt vi gjorde selv la vi på rikelige mengder, og selv om vi ikke var like raske som Tommy, var vi helt klart mye raskere enn forrige vi selv hadde tatt. Utrolig nytte lærdom tidlig i prosessen, da vi fikk brukt for dette på hver skjøt resten av helgen.

Deilig med venner som trår til

I løpet av fem timer på lørdagen hadde Trond og meg klart å sparkle alle skjøter og  hjørner i begge de soverommene som var ferdig platet.

Alle synes det var veldig moro å endelig kunne gjøre noe. Komme i gang, se fremgang, se huset bli litt mer ferdig!

Utrolig deilig å ha så gode venner, som stiller opp på dugnad, og krummer ryggen. Det sett er vi utrolig pris på. 

Gå ikke glipp av fortsettelsen – hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!