«Vi visste med en gang at dette huset skulle vi ha»

Etter å ha impulskjøpt tomt på to dager, må familien Talmoen skynde seg å finne hus.  Det byr på utfordringer.

Desember 2015:

Så da hadde vi impulskjøpt tomt, to dager etter første gang vi sto på den. Vi hadde kjøpt oss et hull i bakken uten å vite omfang av hva det skulle bety.

Samtidig måtte vi bestemme oss for hvilket hus vi ville ha. Etter å ha snakket med banken, falt vi veldig for et klassisk hus på halv annen etasje med en ark ut fra taket til cirka 2,4 millioner kroner malingsklart.

Ettersom tomten koster cirka 800.000 kroner, ble nøkkelferdig hus til én million kroner mer i overkant dyrt. Vi har pusset opp mye der vi bor nå, og føler oss kompetente til å kunne gjøre en del selv.

Men da vi besøkte noen venner som hadde tilnærmet likt hus som vi ønsket oss, forstod vi at dette ikke var huset for oss. Vi ble nødt til å åpne katalogene igjen.

En kollega på jobben min hadde bygget et Karita-hus fra Mesterhus i Sandefjord. Han var veldig fornøyd med hele byggeprosessen og kunne trygt anbefale Mesterhus. Vi hadde hørt mange byggehistorier som ikke endte bra, så at han var fornøyd med Mesterhus veide tungt for oss.

Vi var også så heldige å bli bedt med hjem til dem. Jeg husker godt da vi kom inn i entreen deres. Vi er vant til en liten gang som fort kan bli trang når fire personer har jakker, sko og så videre. I tillegg blir det jo litt ekstra når man har en hund på 50 kg også. Vi kunne fort forestille oss et liv med en stor flislagt entré.

Hvert rom i huset var bare helt topp. De hadde prioritert et stort bad. For oss som er vant med et bad på 4 kvadratmeter var det noe ganske annet å komme inn på deres på 13 kvadratmeter.

Vi bestemte oss der og da for at dette var huset vi ville ha.

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!