«Må vi ta til takke med en tomt bakerst – uten sol?»

Familien Talmoen har bestemt seg for å kjøpe tomt, men det er bare to ledige tomter på området de liker. Så blir den ene solgt.

Starten av desember 2015:

Nina har googlet tomter. I Stavern på denne tiden er det kun to boligfelt med tomter. Det ene feltet har 92 tomter totalt, men salget har pågått lenge og de beste tomtene er solgt for lenge siden.

Skal man ha en tomt for enebolig her må vi ta til takke med en bakerst – uten sol.

Det andre feltet derimot. Et koselig, lite felt på Foldvikskogen i Stavern med kun 15 tomter. Her hadde salget gått veldig sakte fra starten av, men tatt seg opp etter hvert som ble satt opp bygninger.

Dette pågikk selvfølgelig mens vi var mest opptatt av å se på gamle eneboliger, så det var kun to tomter igjen da vi oppdaget feltet. Nina bråtente på ideen da jeg nevnte den for henne, og da jeg kom hjem fra jobb hadde hun allerede vært ute og sett på tomt nummer 12 og 13.

Men vi rakk ikke akkurat å tenke på det så lenge, for det viste seg at tomt 12 allerede var solgt. Oj, her var det bare å snu seg rundt hvis det skulle være noe igjen å bygge på der ute. Vi måtte ut og se på tomt nummer 13 en gang til.

Og tomt 13 var jo veldig flott egentlig. Den lå et hakk lenger inn i blindveien, så det var kun én nabo som måtte kjøre forbi, og solforholdene på tomta var topp med full sol hele dagen og kvelden.

Samme kveld sender vi sms til megler og spør om vi kan reservere tomt 13 til vi har snakket med banken. Vi får reservere tomten ut uka.

Dagen etter får vi møte banken, og vi forteller om planene våre. Banken synes det høres spennende ut og innvilger lån. Og ettersom uka med reservasjon alt hadde begynt å løpe, var det ikke annet å gjøre enn å kjøpe.

Så da hadde vi impulskjøpt tomt, to dager etter første gang vi sto på den. Vi hadde kjøpt oss et hull i bakken, fjell, trær, blåbærlyng og en steinfylling uten å vite omfang av hva dette skulle bety.

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!