«Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det blir helt perfekt!»

Da prosessen var i gang på ordentlig, gikk det slag i slag med byggingen av kataloghuset. Nå er huset ferdig utvendig, og innsiden står for tur!

Etter noen ukers byggestopp, ble det fortgang på byggingen fra slutten av oktober. I begynnelsen av desember var stillaset borte, og huset så nesten ferdig ut. Fra utsiden, i hvert fall…

Se prosessen trinn for trinn:

26. oktober – takstoler på plass

Etter at reisverket i andre etasje kom opp, og takstolene var montert, kunne vi plutselig se konturene av hele huset. Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det ble helt perfekt! (Alle foto: Vegard Talmoen).

21. november – første veggen med kledning

Snekkerne kjørt trykktest på huset. Det er ikke påkrevd å kjøre det allerede nå, men Mesterhus velger å gjøre dette på dette stadiet også fordi eventuelle feil vil være mye lettere å rette opp før veggene er kledd inn. Grenseverdien er 2.5, mens vårt hus ble målt til 0.85. Det er jo utrolig bra, og da er jo grunnlaget lagt for at også den viktige trykktesten senere når veggene er kledd, også vil komme til å bli bra.

Det er den siste trykktesten som er pålagt og som kommer til å bli rapportert av Resco som uavhengig kontroll.

2. desember – kledning ute snart ferdig

Da jeg kom til tomta i dag, var de nesten ferdige med kledningen. En av snekkerne holdt på med det øverste bordet på fronten av huset, mens han andre kledde bak. Begge kortveggene var ferdig kledd.

Endeveden på listene rundt vindu, den som peker ned mot vannbrettet, var ferdig malt. Det var utrolig flott, siden det blir vanskelig å komme til der etter at alt er montert. 

7. desember – ferdig kledd hus

Ferdig med siste rest av kledning og listing utvendig, og snekkerne har begynt med skillevegger inne. Nå får vi se hvor store rommene blir, det skal bli gøy!

9. desember – ferdig utvendig, stilas borte