«Slik fant vi den perfekte planløsningen for det nye huset»

Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» hadde store problemer med planløsningen i det gamle huset. Derfor er ekstra viktig at de lykkes nå.

Hovedårsaken til at vi ønsket å flytte var planløsningen i det gamle huset. Det var derfor svært viktig for oss at planløsningen i det nye huset dekket behovene våre bedre.

I det gamle huset var kvadratmeterne fordelt på tre etasjer, som gjorde at alle rom ble for små. Samtidig ble kjelleren stående ubrukt og badet på fire kvadratmeter ble for lite for en familie på fire samt en stor hund.

Selv om det nye huset bare blir noen kvadratmetere større enn det gamle, trengte vi derfor en ny og mer effektiv planløsning.

Siden Mesterhus har et online tegneprogram som heter RoomSketcher, ble det enkelt for oss å kunne tegne om planløsningen før vi sendte forslaget videre for fintegning hos arkitekten.

Når man jobber med planløsningen kommer man stadig på ting og ombestemmer seg, ettersom det er mange viktig behov og funksjoner som skal dekkes.

Etter å sittet lenge med tegneprogrammet kom vi fram til et flott forslag som passet oss bra med tanke på de tingene vi savnet der vi bor nå. Da forslaget vårt ble sendt til arkitekten var det morsomt å se det endelige resultatet.

En arkitekt som jobber med løsninger hver dag ser en del ting som vi ikke tenkte på. Det kan jo godt være at man tegner inn en dør med en sving som blir lite praktisk i virkeligheten, så slike ting fanger heldigvis arkitekten opp.

Dessuten er det mange tekniske løsninger å tenke på når man flytter rundt på ting.

Det var derfor godt å ha noen profesjonelle å diskutere med slik at vi både fikk dekket våre behov og avklart løsninger for inventar slik at prisen på prosjektet ble så riktig som mulig som ved kontraktinngåelse.

Til slutt endte vi derfor opp med å prioritere et stort åpent kjøkken med kjøkkenøy, store soverom til barna, et stort vaskerom, et bad på 15 kvadratmetre med to dusjer og hjørnebadekar, en fin loftstue og en eiketrapp som tåler en hund på 50 kg som løper opp og ned.

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!