– Hvordan komponerer man sitt drømmekjøkken?

Kan hvem som helst sette sammen et funksjonelt og moderne kjøkken? Vår interiørekspert svarer.

Kaja Hanevold er interiørdesigner ved Kreo interiørarkitektur, som hjelper både større bedrifter og privatpersoner med nye interiørløsninger. I tillegg er hun Vi i Villas interiørekspert. Vi ba henne bryne seg på dette leserspørsmålet, sendt inn til vårt ekspertpanel:

Vi skal sette inn helt nytt kjøkken i huset vårt, og aner virkelig ikke hvor vi skal begynne. Det finnes så mange løsninger, og prisforskjellene er enorme! Dessuten synes vi ofte at de løsningene som finnes ikke tilbyr nok oppbevaring. Vi trenger noen tips på veien, og håper du kan hjelpe oss:

– Kan hvem som helst komponere sitt eget kjøkken, eller bør man oppsøke profesjonell hjelp?

– Veldig ofte kan det være lurt å benytte hjelp av en interiørarkitekt som vil se muligheter i rommet det er vanskelig å se selv, samtidig som løsningene tilpasses dine ønsker og behov. Dette er tross alt et fag. Dette går på utnyttelse av rommet, god flyt og logistikk, gode arbeidsstasjoner, smarte løsninger og en helhetlig stil/løsning med farger og materialer og belysning.

Underlaget fra en interiørarkitekt kan enkelt benyttes for prising hos ulike kjøkkenleverandører som kan tilpasse løsningene til sitt sortiment

Ekstra oppbevaring på kjøkkenet

– Har du noen gode tips for måter å få plass til ekstra oppbevaring på kjøkkenet? 

Utnytt takhøyden og bruk skap opp til tak, små nisjer i vegg, etc. Mange kjøkkenprodusenter har også sokkelskuffer som gir masse ekstra lagring.

– Hvordan kan man lykkes i å få et kjøkken som føles moderne, uten at det blir fort utdatert? 

– Her kan det være fornuftig å gå for et enkelt, stilrent kjøkken med gode, varige materialer og heller bruke farge på vegg, hyller og tilbehør som enkelt kan skiftes ut ved ønske eller behov.

Et enkelt, hvitt kjøkken vil oppleves veldig forskjellig mot en mørk blå vegg, en klassisk lys grå vegg eller mot en knallfarget vegg, fliser, kalkmaling etc. Veldig ofte dropper man fliser på kjøkken og går heller for vaskbar maling. Da blir det mye enklere å bytte!

Hold deg oppdatert på tips og triks til hjem og bolig – meld deg på vårt nyhetsbrev her!