«Endelig er vi i gang!»

Etter tre måneder og flere utfordringer er familien i "Hjelp! Vi bygger hus" endelig i gang med byggeprosjektet. 

Juli 2016:

Endelig! Åtte måneder etter at vi kjøpte tomta kunne vi endelig starte byggearbeidet. Bare søknadsprosessen hos kommunen tok 10 uker lenger enn vi hadde forventet, og når vi først var klare hadde flere av leverandørene våre tatt ferie.

Men nå var endelig alt i boks!

Midt i juni fikk vi en flott gravemaskin på tomta, og fjellet var blitt renset der det skulle sprenges. Nå kunne vi virkelig se at vi var i gang!

I tiden etter kom Harald Larsen som skulle utføre sprengningsarbeidene for oss, og begynte å bore hull i fjellet. Dette arbeidet gikk så raskt at selve sprengingen var rett rundt hjørnet.

27. juli ringer Harald meg. Vi hadde laget en avtale om at jeg skulle få lov til å smelle av den første salva selv. Da var det bare å komme seg ut på tomta så fort som mulig.

Da jeg kom til tomten fikk jeg en rask innføring av Harald for hvordan detonatoren virket før han forsvant ned fra fjellet. På boreriggen hadde han satt i gang en høylytt alarm. Vi var blitt enige om at jeg skulle starte å sveive på detonatoren når han hadde satt i gang alarmen.

Lyden hylte i ørene mine og jeg kjente at jeg var ganske spentTenk hvis Harald hadde beregnet gal mengde dynamitt og det smalt mer enn forventet?

Avstand til husveggen til naboen var heller ikke så stor – så jeg skal innrømme at jeg lurte litt på hvordan dette skulle gå. 

Alarmen tok slutt og tommelen til Harald stakk ut fra veggen på garasjen til naboen. Da var det bare å vri på knotten. Bom…

Det ristet godt i bakken der jeg sto på toppen av fjellet. Mattene som var lagt ut beveget seg nesten ikke og måleapparatet viste en lav verdi. Her var det mye å gå på, så det var jo helt topp. 

Gravemaskinen kastet av mattene som om de ikke veide noe som helst. Etter ørten matter kom fjellet til syne igjen. Der var det masse sprekker i fjellet, så gravemaskinen kunne enkelt dra steinene fra hverandre.

Og vips var det bare en haug med småstein i stedet for fjell!

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!