Her er den sikre kuren mot fyllesyke

Bakrus eller fyllesyke er aldri gøy, men hva gjør man egentlig for å komme over den? Her er de beste tipsene for å føle deg bedre!

Du våkner etter en (kanskje) litt for festlig kveld, hodet hamrer og du sliter med å holde mageinnholdet inne. Du har med andre ord blitt rammet av fyllesyke – også kjent som den beryktede bakrus.

Men frykt ikke, for vi er her med de beste rådene fra vitenskapen og de ultimate tipsene om hva du kan gjøre for å bli bedre igjen!

Hva er fyllesyke eller bakrus?

Alle kan få bakrus etter inntak av alkohol. Det er imidlertid stor forskjell på hvor mye alkohol som skal til for at du skal få bakrus. Ifølge Medicin.dk får kvinner lettere bakrus enn menn. Dette skyldes det enkle faktum at kvinner vanligvis veier mindre enn menn.

Helsetilsynet anbefaler at du kun inntar 5 varer på en kveld. Det er også større sjanse for å få bakrus dersom du drikker mørk alkohol som whisky, rom, rødvin og konjakk.

Bakrus er ubehaget du kjenner i hodet og kroppen i timene etter at du har drukket alkohol. De typiske symptomene er kvalme, hodepine, svimmelhet og hjertebank. Symptomene skyldes mangel på væske. Alkohol er et vanndrivende middel og dehydrerer kroppen din.

Hodepinen skyldes også at hjernen din faktisk krymper litt. Det gjør det fordi væske trekkes fra kroppens organer, og i dette tilfellet også hjernen. Når hjernen din krymper, trekker den på de følsomme barrierene som sitter rundt hjernen din, og forårsaker hodepine.

Hodepine er en vanlig symptom på bakrus. Foto. Getty Images.

3 tips for å forhindre fyllesyke

  • Ikke drikk på tom mage! Du har sikkert hørt det mange ganger, men det er også et av de aller beste rådene.
  • Drikk et glass vann hver gang du drikker et glass alkohol. Du kan raskt gjøre det til en vane.
  • Drikk to store glass vann før du legger deg.

5 tips for å kurere bakrus

  • Det er lurt å sove lenge. Det gir kroppen din mer tid til å restituere seg, og du kan til og med sove gjennom de verste symptomene dine.
  • Spis mat som inneholder salt. Alkohol er et vanndrivende middel, og har dratt med seg kroppens salter. Du må derfor få salter tilbake i kroppen.
  • Drikk brus, for eksempel brus. Kroppen din trenger også sukker fordi alkohol gir lavt blodsukker.
  • Gå en tur og få litt frisk luft. Det finnes ikke noe vitenskapelig svar på hvorfor det er en god idé, men frisk luft skader aldri stemningen.
  • Ta noen smertestillende tabletter. Det hjelper å ta bort noe av den vonde hodepinen.