33 års forskning viser at du SKAL ha ett egg om dagen

Nye forskningsresultater foretatt mellom 1982 og 2015 med fler enn 200.000 mennesker viser at å spise ett egg om dagen er og forblir veldig sunt.  

Bløtkokt egg

Gir ikke hjerte- og karsykdommer

Det har ofte gått negative rykter om egg. Det stakkars høneegget har vært utsatt for den ene svertekampanjen etter den andre.

De seneste årene har det spesielt vært fokus på hvorvidt egg kan gi en økt risiko for hjerte- og karsykdommer, og mange nordmenn har derfor luket det ut av det daglige kostholdet i frykt for å bli usunne.

Det er det absolutt ingen grunn til å gjøre lenger. Nye amerikanske forskningsresultater motbeviser forestillingen om at egg er usunne.

Dette skriver Daily Mail, som også kan vise til undersøkelser som har foregått over 33 år med 275.000 deltakere.

Stor undersøkelse fra 1982 til 2015: Egg gjør kun gode ting for kroppen

eggeskall
Foto: Getty Images

Innsamlingen av fakta om folks eggevaner begynte i 1982 og fortsatte frem til 2015, og den viktigste konklusjonen er at egg på ingen måte skader kroppen hvis man spiser det i fornuftige mengder. Det er hvertfall ingen resultater som tyder på at det har noen skyld i hjerte- og karsykdommer.

Tvert imot er det viktig for helsen vår fordi de inneholder proteiner, antioksidanter og vitaminer som E, D og A.

Det er derfor nå definitivt slått fast at vi ikke burde unnvike det i kostholdet. Et bløtkokt egg om morgenen kan være nøyaktig det som gir deg energiboosten du trenger av de riktige stoffene.