En lys fremtid med vinterhage

Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilknytning til boligen sin.

<!– –>

En vinterhage gir deg en unik mulighet til å kombinere en utendørs- og en innendørs tilværelse, du får praktisk talt et uterom med innendørs kvalitet! Og det må vel være toppen av lykke i vårt klima!

Wenche og Rolf Myhre er strålende fornøyd med sin 37 kvadratmeter store vinterhage. Utgangspunktet var at de ønsket å sette opp er levegg mellom innkjørselen og terrassen. Planen ble utvidet til en vinterhage, og i dag nyter de den lyse oasen i fulle drag.

– Det aller beste er lyset, det kan vi simpelthen ikke få nok av her i landet, sier Wenche som har mange års erfaring innen interiør og design. – Det ble jo litt av en levegg da, ler huseieren, – men så er det til gjengjeld blitt det rommet i huset som vi bruker aller mest. Det er i vinterhagen vi sitter – til hverdags og til fest.

Tettere på naturen
Familien Myhres vinterhage er bygget direkte ut fra kjøkkenet, hvor en dobbel glassdør og et par trinn fører ned til vinterhagens ”terrassenivå”. Selve vinterhagen går i vinkel mot venstre og inneholder en rommelig spiseplass i tillegg til to gode lenestoler og en peisovn. På gulvet har Wenche og Rolf lagt polert Otta-skifer. Både tak og vegger, med unntak av den som egentlig skulle være levegg, er i glass, så her flommer lyset inn hele året.

– Hver sesong har sin sjarm, og vi kommer jo tettere på naturelementene i dette rommet, sier Wenche som poengterer at det også er fantastisk koselig på en skikkelig regnværsdag eller når snøen ligger meterhøy utenfor glassveggen.

En vinterhage kan, på lik linje med resten av boligen, innredes etter behov. Noen ønsker mange grønne planter og kurvmøbler, andre igjen et basseng eller et boblebad. Mulighetene er mange.

Wenche og Rolf har innredet sin vinterhage i moderne stil. De ønsket et enklere uttrykk, tilpasset deres stil, og fortsatte vinterhagens ”glassklare” tankegang. Kombinert med svart og grått er det blitt et riktig lekkert og stilfullt interiør.

Husets hjerterom
Huseierne innrømmer at vinterhagen er blitt husets hjerte og at det er litt av et selskapslokale. Her har de uten problemer dekket til 35 personer, og både sølvbryllup og konfirmasjon har gått knirkefritt i det store, lyse rommet.

– Jeg får ikke gjestene til å ta kaffen i stuen lenger, sier Wenche, og det tror vi så gjerne. For hvem vil vel forlate denne deilige oasen hvis de ikke må.

Og med direkte utgang til en stor terrasse med både svømmebasseng og boblebad, ja, så ligger vel alt til rette for høy trivselsfaktor både hos huseierne og deres gjester.

– Trivselen i vinterhagen er så stor at det er blitt en smitteeffekt ut av det, forteller Wenche. Både Wenches søster og noen venner av familien har nå skaffet seg vinterhage, og alle melder om ”en ny tilværelse”, ”hva skulle vi gjort uten” og ”hvorfor har vi ikke gjort dette for mange år siden”. Vel, hva venter du på?

Forbrukerinfo:
Elgesem Trevare AS www.elgesem.com Tlf.33 47 84 44
Panelskinner og gardiner:
Decoprodukter AS Tlf. 22 90 77 00

Flere vinterhagetips finner du her:
Bøcon AS, www.bocon.no Tlf. 51 95 88 20
Skandinaviske Vinterhager, www.vinterhage.no Tlf. 33 47 84 44
JAHA-Utemiljø AS, www.jaha-utemiljø.as tlf. 64 83 22 10
BVT Glass & Fasade AS, tlf. 53 42 05 80
Bårdsen Aluminium AS, tlf. 52 84 01 75
ALFA Solskjerming, tlf. 32 83 22 65
Treprosjekt AS, tlf. 51 78 98 80
Four Seasons glassdesign AS, tlf. 64 94 12 12