Hagestue, vinterhage og lysthus

En vinterhage har flere ulike funksjoner

En vinterhage er noe du kan ha stor glede av hele året. Både vår, sommer, høst og vinter kan du nyte den helt spesielle plassen i hjemmet. Bygger du vinterhagen mot sør med store vinduer og hagedør, vil den isolere mot vind og kulde i vinterperioden. I sommerperioden vil du kunne åpne opp og i utgangspunktet ha ekstra mye terrasseplass.

Les mer

Vær oppmerksom på dette når du skal bygge en vinterhage

Den perfekte vinterhagen kan bli til et stort byggeprosjekt, og det er derfor viktig at du sørger for å planlegge hele prosessen grundig dersom du skal bygge den selv.

Du må for eksempel være oppmerksom på at det ikke skal være fast oppvarming, som gulvvarme og radiatorer i en vinterhage. Og du må gjerne velge vedlikeholdsfrie materialer.. På den måten blir det lettere å holde vinterhagen vedlike. Ønsker du i tillegg at utestuen skal bestå av et isolert gulv, er det best å bygge det på et støpt fundament.

Det riktige lysthuset for hagen din

Det kan også hende du drømmer om en koselig hage med et lysthus. Lysthus er som en ekstra plass til hagen og gir deg god mulighet til å sitte i koselige, grønne omgivelser med vakker utsikt over din blomstrende hage. Et lysthus kommer i mange forskjellige størrelser og modeller, alt fra helglass til trevegger og mindre vinduer. Kanskje vil du ha stråtak  for å skape en mer eksotisk stemning? Mulighetene er mange, velg det som passer til din hage.

Et uterom er familiens samlingssted

Uansett om du velger å bygge eller kjøpe et lysthus, en hagestue eller vinterhage, er det viktig å undersøke de ulike kravene fra forsikringsselskapet, samt hva det vil koste deg økonomisk. Her får du de beste rådene om hvordan du kan bygge en flott vinterhage på best mulig og rimeligst måte.

Du finner også gode råd om hvordan du får mest mulig ut av hagens nye plass, samt hva slags uterom som passer best for akkurat din hage.

Ikke gå i denne hagestuefella!
hagestue

Ikke gå i denne hagestuefella!

Nå er det ett år siden vi fikk bygge drivhus og hagestuer uten å søke. Det gjør at langt flere enn tidligere bygger seg en hagestue, men noen bygger ulovlig uten å vite det.

Hvordan innrede hagestuen
ANNONSØRINNHOLD
Hagestuer kommer i mange ulike varianter.

Hvordan innrede hagestuen

En hagestue utvider huset og visker ut skillet mellom ute og inne. Hanna Schagerlöv fra Willab Garden gir deg tips til å hva du skal tenke på når du skal innrede dette lyse og luftige rommet.

Vinterhage: Husets vakreste rom
En vinterhage gjør huset større samtidig som det forlenger sommersesongen.

Vinterhage: Husets vakreste rom

En isolert vinterhage kan nytes hele året og forlenger hagesesongen, innenfor. Se her hva du bør tenke over når du går å drømmer om en vinterhage. 

Slik får du høstens hyggeligste rom
ANNONSØRINNHOLD

Slik får du høstens hyggeligste rom

Du kan forlenge utesesongen til å vare hele året rundt, samtidig som du skaper husets mest unike og hyggelige rom! En hagestue gir deg et samlingspunkt hele familien vil elske!

Fra utebod til ekstrahus

Fra utebod til ekstrahus

En helt vanlig, kjedelig utebod kan få nytt liv som praktisk kontorkrypinn med sofakrok. Slik fikser du et eget lite ekstrahus uten å ruinere deg.

Oppfyll drømmen om hagestue
En hagestue kan bygges som et tilbygg på huset ditt, eller som et frittstående uterom i hagen

Oppfyll drømmen om hagestue

Vil du komme nærmere hagen hele året? Ekspert Michael Bergenstjerna deler her sine beste tips med deg som er klar for å sette i gang med hagestue!  

Lag vårens fineste uteplass

Lag vårens fineste uteplass

Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om et par måneder.

Lykkelig i lysthus

Lykkelig i lysthus

Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.